onsdag 12 december 2012

Kitty och dumlekolans mysterium

Mysteriet med Dumlekolan som dök upp på mitt skrivbord är ännu inte löst. Möjlig givare nr 2 konfronterades i måndag men även han nekade...här kommer krävas list...Eventuellt är alltsammans ett misstag, någon har tappat ut sin matsäck, någon annan har städat upp den på mitt bord och jag har ätit upp den... :-)

Häromsistens så såg jag en sådan fin nystepinne hos Fale Artut. Eftersom jag saknar ekonomisk självbevarelsedrift så googlade jag genast på nystepinne och du milde så många vackra det finns att köpa!
I alla fall så hittade jag denna sida där de påstår att det går att göra likadana nystan på nystpinne som med nystmaskin!
Så nu har jag slutat göra gurkformade nystan och gör stiliga cylindrar, istället!

Nästan, i alla fall!

Jag stickar lite (= mycket, förstås!) men det är faktiskt ovanligt mycket hemligheter i år!
Efter jul ska jag sticka folkdräktsstrumpor till sonen, synd att han ska ha fin folkdräkt med fotbollsstrumpor till...

3 kommentarer:

AnJa sa...

Mysteriet med nystepinnen kvarstår för mig. Sist jag försökte upptäckte jag att den inte får vara tjockare på den delen man ska trä av nystanet från :-D

KataM sa...

Men, nu blir jag avundsjuk! Har kämpat så med att försöka få till snygga nystan på nystpinne. Men icke! Det blir avlånga korvar som kollapsar.

Jag förstår teoretiskt hur man ska göra, men i praktiken fungerar det inte alls. Så jag försvarar mig med att jag får ont i högerhanden (i och för sig sant) och nystar på med maskinen.

Katarina

Iwona Eriksson sa...

Nystepinne? - Kan man verkligen nysta som på maskin? Det måste jag lära mig.
Tack Cecilia för besöket hos mig :) Skall försöka skriva mer nu på bloggen. Ha en trevlig helg!