tisdag 25 december 2012

Dagen efter

julafton.
Så här fina var barnen i hemstickat:
 
Eller...nja...dottern köpte matchande jultröjor till sig och sin bror så de firade julafton med stil!
Sitter här och gottar mig med tända ljus. Har fixat med fötterna, snurrat lite till på min handspinner, bläddrat i nya stickboken och pysslat lite med projektet för 2013, att kunna ledigt sticka med flera färger. Det går sådär...långt kvar till att kunna åstadkomma sådana tröjor som barnen har...
Men, vad gjorde jag med den utslitna hälen, då?
Ingen revolution men i alla fall. Stoppning var utesluten liksom istickad häl, hålen för stora och för högt upp.

Så med ett djärvt klipp löste jag den gordiska knuten:

Plockade upp maskor ett par varv ned mot tån, där garnet kändes friskt:

Jag rensade också skaften från tunt och slitet garn:

Från tådelen stickade jag min vanliga häl, med korta varv:

Maskstygn är så finurligt men just i själva starten måste jag ha boken öppen, annars hamnar jag fel direkt:

Sådär:

Kunde ha varit lite generösare med att repa upp varv i fotdelen så att det blivit mer symmetriskt. Det hade blivit stiligare om jag haft ett mer matchande garn men jag prioriterade att få rätt grovlek.
 
På det hela taget är jag nöjd. 
Jag hade definitivt haft råd att sticka ett par helt  nya och kanske hade det gått lika snabbt (nästan) men det finns en tillfredsställelse med att ta till vara. Tådel och skaft har många mil kvar att gå och med hjälp av lite restgarn får de nu möjlighet att bli mer slitna innan de blir bortkastade!
God fortsättning!

5 kommentarer:

AnJa sa...

För mig såg det i alla fall helt revolutionerande ut :-). I går hade vi mina tre grabbar hemma på julbord och idag laddar vi om för att ha Gubbens barn/sambos/barnbarn här = sådär 12 stycken :-)

KataM sa...

Men det där blev ju hur snyggt som helst. Jag skulle aldrig ha kommit på tanken att laga strumpor på det viset. Du är fiffig du!

Katarina

Monica Flöjt sa...

Gediget arbete...verkligen snyggt!!!

Birgitta sa...

Snyggt jobbat! Känns alltid lite läskigt just när man klipper i stickat tycker jag - men ofta är det ett smidigt vis att fixa. Sitter just nu och lagar ett par sockor med just de där tankarna - skulle kanske gått snabbare att sticka ett nytt par, men det är bättre känsla i att förnya och ta till vara...

Medea sa...

Verkligen supersnyggt!!