torsdag 8 november 2012

Se upp med merino!

Hörde något om merino och djurplågeri från mina arbetskamrater och nu har jag informerat mig;
På vissa håll har man riktigt ondsinta sätt att hantera problem med parasiter och man gör merinofåren illa för att det är den snabbaste och enklaste lösningen, jag vill inte ens skriva vad man gör med fåren...
 
Det är i Australien som man gör det här, så köp inte merino-ull från Australien! Europa, sydamerika och Nya Zeeland har bättre lösningar...

Jag behövde en behaglig, vilsam enkel stickning i tisdags så det fick bli ett par raggsockor i tjockt garn från COOP. (Ingen merino!)

Jag stickade som vanligt från tån och upp med magic loop men gjorde inte korta-varv-hälen utan "den andra"! Jag har svårt att få den riktigt bra, men jag tror att jag börjar fatta nu, är ganska så nöjd med denna.

7 kommentarer:

Bettan sa...

Fina!! själv har jag svårt att få till dom sockorna. Jag lägger upp skaftet ist och stickar in en tråd där hälen ska sitta, stickar 10 cm kortare än foten och gör en hoptagning i tån. Sist plockar jag upp hälen och stickar den ungefär som tån, båda sockorna samtidigt. Det funkar bra för mej. Kram sytanten

Robellas atelje´ sa...

Men fy så trist det låter med
djurplågeri !!!!
Vilka fina sockor du gjort.

AnJa sa...

Jag såg ett fruktansvärt reportage om "mulesing" (tror jag det hette) för något år sedan. Fullständigt vidrigt!!! Dina sockar är jättefina. Önskar att jag skulle kunna våga mig på magic loop men jag är alldeles för feg. Det verkar jättemarigt.

Julia sa...

Härliga sockar! :)

Annika sa...

För några år sedan var det mycket diskussion/information om djurplågeri och merinoull. Jag hoppas att det inte glöms bort, trots att det inte pratas så mycket om det nu!

nattugglan sa...

ja det är svårt då såna bilder kommer opp el reportage..om djurplågeri.. vi har ju djur själva o vet hur svårt det kan va att misstolka en bild el nått man hört.. man gör ju sitt bästa..säkert gör fårfarmarna det oxå i Australien.. det va väl nått med svansen ..o det vill bli löss där..OM det är det du menar,,för ett sånt reportage såg jag en gång. ..men jag håller inte med att inget borde göras om du tror att det är så jag menar...för djurplågeri är nog inte bra!!Fina sockar..

nattugglan sa...

Alltås nu blev det fel.. jag håller med att det borde göras nått som leder till det bättre.