fredag 2 november 2012

Går det att lära sig att gilla muskot?

I vårt lilla hus fanns en hel del saker kvarlämnade. En otrolig mängd köksknivar av hög kvalitet och delar av en mönstrad servis och så då den här:

Så söt så jag vill använda den varje dag men tyvärr är det muskot man maler i den. Och det tycker jag smakar väldigt trist...eller...ska jag ge det en ny chans? Någon annan maträtt än potatismos där man kan ha muskot? Där det eventuellt passar, kanske? Finns det? Eller  kan jag mala något annat i kvarnen...
Jag  är så härligt trött i kroppen, vi har arbetat på tomten idag, sonen och jag. Det syns förstås inte så mycket men framåt eftermiddagen letade sig solen in lite bättre eftersom en stor halvrutten ek var försvunnen ur siktlinjen.

(Här är sonen i färd med att förbereda nedhuggning av en liten gran.)
En liten svart hund letade sig också in på tomten. Knubbig och kolsvart och bångstyrig hoppade den upp och ned i bäcken, enormt söt! Ägaren var inte fullt så glad, stod uppe på vägen och gormade ilsket.
Så har vi hälsat på grannar. Ett märkligt möte på kolsvarta vägen och jag inser att det finns vita fläckar i min uppfostran: Hur gör man? Säger hej förstås och skakar hand men lyser man varandra i ansiktet med ficklampan? Antagligen inte (vi gjorde det inte!) men det innebär förstås att vi kommer presentera oss igen.
Jag har dock en fördel; jag känner igen deras hund.
De har också en fördel; de känner igen alla andra människor längs vägen, får de se en okänd kan de gissa att det är jag!
Men så fick jag reda på ytterligare en sak om det orange ljuset; de hade haft en hund till som nu ligger begravd där, under gravljuset. Både lite sorgligt att den ligger där och lite fint att de satte ett ljus på graven.

8 kommentarer:

Heldri sa...

I stuvad spenat vill jag ha lite muskot!

j´shörnan sa...

jag har i stuvade makaroner och i bechamel sås till lasagne kram maria

Missen sa...

Jag har lite muskot i min franska lökpaj/Marie

AnJa sa...

Vilken fin liten kvarn! Du får allt lära dig att tycka om muskot :-) Annars får du helt enkelt ha den framme som prydnad.Så sorgligt med hunden. Jag tycker apselut att du skulle ha lyst grannen rätt i fejan för att se hur han såg ut :-D

Humlan sa...

Vilken söt liten muskotkvarn!
Muskot är gott i vita stuvningar (makaroner, potatis, spenat, morötter...), men tänk på att inte ta för mycket! Att man inte gillar muskot beror ofta på att man har tagit för mycket så att det smakar trä/bark, eller hur man nu ska beskriva det.

KataM sa...

Jag använder gärna muskot i stuvad spenat.

Katarina

Sunna sa...

men du, kan du inte ha grovsalt i? den är ju så himla fin

Mia stickar sa...

Min pappa hade alltid muskot på de stuvande makaronerna!
JA att komma ny är ju lite spännande, alla tittar på en, alla känner apan och apan känner ingen! Hoppas dina grannar är trevliga och ljuset på vovvens grav tyder på att det är omtänksamma grannar!