onsdag 12 september 2012

Tekniska framsteg

Jo, jag har liksom tagit ett steg. Eller flera. Förr lyssnade jag på kassettböcker. Sedan blev det CD-böcker och efter ett tag blev det böcker på Mp3. Men nu har jag minsann en strömmande E-ljudbok.

Himlans smidigt så länge man är nära bra internetuppkoppling och sin dator!
Jag lyssnar på Pojken i hiss 54 av Karin Alfredsson. Jag har nog inte kommit fram till någon pojke i någon hiss ännu men det kommer väl. Har tyckt lite bättre om hennes tidigare böcker men jag är väl inte precis Jolly PollyAnna dessa dagar.
Eftersom jag kommer att vara hemma imorgon med kommer jag lyssna på Unni Drougge. Tyckte att hennes Bluffen var förbluffande (!) underhållande och lite småtokig så jag hoppas att Förkunnaren ska vara ungefär likadan...

TILLÄGG
Jo, men det är enkelt! Jag har varit så väldigt emot och sur men det visade sig att jag letade upp boken på biblioteket, klickade mig fram tills jag fick skriva in mitt bibliotekskortsnummer och pinkod och sedan var det bara att klicka på en länk där det stod något i stil med "öppna Elibs ljudboksläsare" och då gjorde den det!

9 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Oj, det får nog undersökas....strömmande e-ljudbok....?? Tror man börjar bli för gammal, när man inte direkt snappar vad det är för nytt tekniskt.... :)
Så himla tråkigt att vara så där förkyld! Jag vet vad du menar, att det liksom är meningen att man ska säga att man är bättre... att det är det folk vill höra. Ingen vill höra att man tycker det känns för dj-ligt.. :)
vilken tur att du i alla fall har hittat nåt att lyssna på emellan sovstunderna :)
Krya på dig!!

Maria sa...

Krya på dig! Låter inte så kul med den där förkylningen... Har du provat yogi-te? Mycket bra i den + att den är god. Kan beställas från e-tea.se om du inte hittar den i nån' affär.

Anonym sa...

Förut hade jag så att jag kunde lyssna på strömmande E-böcker men sen blev det nåt vaj så det gick inte och jag kmer på nu när du skriver om det att jag alldeles glömt bort att de fonns! Skulle inte det gå höra i min Iphone som har fri surf! Miastickar

AnJa sa...

Strömmande e-böcker har aldrig strömmat in här. Skulle gärna kunna ha en bok i iphone när man promenerar men har absolut inte fattat nåt av hur det skulle gå till.

Saras pyssel sa...

Vad kul att du läser Karins bok. Jag har gillat alla hennes böcker, men då är jag lite partisk också... Hon är kusin med min mamma & vi ses lite nu & då. :-)

Otaliga projekt sa...

Ljudböcker "is da shit". Verkligen. Jag vet inte hur jag skulle kunna klara mig utan.
Hoppas att du hittar boken En man som heter Ove. Jag kan rekomendera den varmt.

aliel sa...

Kanske är det så enkelt att till och med jag skulle begripa? Har tänkt på det ibland men jag är alldeles för förtjust i själva läsandet för att riktigt uppskatta att lyssna. Men det finns tillfällen då det passar bättre att lyssna. Kanske dags att jag lär mig :-)
Krya på dig.

garnlivet sa...

Jag har verkligen försökt att lyssna på ljudböcker men jag tappat tråden(lyssnartråden) hela tiden och får börja om. Spelar ingen roll hur intressant boken är, mina tankar vandrar iväg och så hör jag inte uppläsningen.
Så böcker läser jag på det gamla sättet i en pappersbok. Men jag läser ofta, mycket och gärna.
Krya på dej!

Pysselfarmor sa...

strömmande ljudbok är alldeles utmärkt!
;-))