lördag 18 augusti 2012

..och skiner som en sol!

Alf Hambes Orgeln på vinden är en sådan fin sång och den snurrade runt i huvudet på mig när jag pysslade om Gerd Elisabeth:

Visst blev hon fin?! (Fast jag skulle haft ett "före"-kort, också!)
Lite mer från maskinparken; jag tycker så mycket om min nystmaskin men kanske ändå mer om min nystpinne:

Det går så överraskande lätt och blir så fina nystan:

Det är är stora sockprojektsgarnet: kabeltvinnat BFL/nylon och Jacobull. Har smygbörjat på dem också och det blir perfa! :-) (Nej, ingen bild på smygsaker, de känns inte så smygiga då!)

Och så var jag ju inne hos Marie och blev inspirerad av korskrokning. Aldrig varit så nöjd med ett krokningsarbete som detta:


Det är storlek 6 på kroken och ett vackert lingarn som jag köpte för länge sedan och slängde bort banderollen så fort jag bara kunde, uppenbarligen. (What's wrong with me?!)


Där kan man sitta och och spela sig från mörker till ljus
och snurra högre och högre på en stol!

5 kommentarer:

Zandra sa...

Hon blev ju jätefin! Önskar att jag hade kunskapen och plats för att ha en spinnrock... De gamla är så vackra!

Renée sa...

Jag skulle gärna vilja lära mig detta men jag undrar om kroppen klarar av det...

Birgitta sa...

Men du. Det där med nystpinne vill jag veta mer om! Jag har nystapparat som man vevar och det är rätt smidigt, men nystpinne ser roligare ut och finare nystan! Hehe, ja, jag har samma banderoll-problem som du och har funderat en del på alternativa banderollmetoder - skulle t.ex kunna vara bra om den satt innerst i stället för ytterst, fast då vet man ju inte vad man stickar med förrän man är klar förstås... jaja.

KataM sa...

Vilken vacker spinnrock du har. Jag blir nästan lite avundsjuk. Och jag blir definitivt avundsjuk på hur du får till det med nystpinnen. Jag har försökt, men får det inte att fungera. Jag begriper teorin, men i praktiken går det inte alls.

Nåja, man kan inte kunna allt...

AnJa sa...

En sån skönhet! Krokning är kul. Korskrokning har jag aldrig provat men ser att jag måste göra det :-)