måndag 23 juli 2012

Tidsoptimisten tänker till...


Tåget går strax efter elva och affärerna öppnar tio. Fotoaffär för sonen OCH garnaffär? Skulle inte tro det, inte på riktigt.
Men vi mellanlandar i Oslo på fredageftermiddag och då ska jag gå till Strikkedilla!
(Jag har letat upp garnaffärer i Flåm, dit vi ska idag, och i Bergen, dit vi ska i övermorgon, också. För säkerhets skull!)


Igår var det vila på rummet som gällde.Vi njöt av utsikten, gång på gång. Eftersom tiden gick så ändrades den ju!

Jag var ute på liten rekognoseringstur; letade upp spåret det inställda tågets buss ska gå ifrån (avspänd resenär!), en affär att köpa lite matsäck i samt garnaffären, för att kika i fönstren. Men den finns liksom INUTI ett köpcenter och går inte att se en söndagskväll. Kanske om jag marscherat runt alltihop men det kändes lite ruffigt på baksidan...
Jag ser nu att jag verkar helt desperat efter garn, men så är inte. Jag har med så jag reder mig. Förutom ett sockgarn, som jag valde att börja med:

så har jag tre nystan bambublandat som ska bli till ett kuddfodral till min nack-kudde.

Det regnar något envetet idag, men jag hoppas det är bättre åt Bergen till. (Se där, ja, inte bara tidsoptimist utan hopplös väderoptimist också; bättre väder i BERGEN?! Det fick jag lära mig på lågstadiet att i Bergen regnar det ofta, typ 300 regndagar på ett år...).
Nåja, vi ska bara till Flåm, där är det kanske annorlunda?

2 kommentarer:

Anna sa...

Ha en härlig Norge-tur och hoppas du hittar många mysiga garnnystan. Härliga färger i ditt kuddfodral!

AnJa sa...

Jag är som du, men när det gäller loppisar. Har äntligen fått Gubben min att inse att det kanske är lite kul med loppis ibland ;-) Jag håller tummarna att ni prickar i någon av de regnfria dagarna!