måndag 18 juni 2012

Come on, let's knit again, like we did last summer

Jag är liksom hopplös på (bland annat!) det sättet: Ständigt associerar jag till sångtexter...
Garnet jag stickat med på konferens på arbetet och i helgen hos mamma heter alltså Let's knit och kommer från Svarta fåret. Jag har skrivit det förut men det tål att upprepas, garnet är bättre än namnet.

En liten anings ojämnt, tydligt tjockare 4-5 meter utan förvarning, men det syns inte på sockorna  om man inte vet var man ska titta...MEN DET GÖR JU JAG!!! :-D


Det hade gått att få sockorna mer lika varandra i randningen (men knappast mindre...) men det var ingen ambition jag hade, dottern vill gärna ha det olika.
Två små innovationer har jag gjort!
1) Jag har kombinerat gammalt och nytt ur min verktygslåda. Hälar med korta varv, så det blir en sned linje från hälen upp mot vristen, tycker jag är en smidig hälvariant men ibland blir den för låg. Vi har liksom höga hälar i den här familjen, så då gör jag först en liten kil, ökar vartannat varv 2-3 gånger så att jag har fler maskor att sticka häl av.

Den lilla kilen syns mellan nålarna, überpedagogiskt!Jag brukar behålla de där extra maskorna i skaftet men det är annars ganska lätt att minska bort dem i samband med att man börjar sticka runt-runt igen.

2) Vanlig avmaskning, som jag lärde mig som barn blir lätt för stum, super-elastisk lätt lite för elastisk så jag gjorde också här en blandning.
Resåren är gjort med två räta, en avig och när jag maskade av stickade jag den aviga avigt och maskade av den genom att trä den tidigare maskan över. De räta stickade jag räta men satte tillbaka båda på vänsterstickan och maskade av båda genom att sticka dem igen.
 
64 gram varma sockor och behaglig, vilsam stickning har det varit.
Till hösten ska jag lära mina arbetskamrater sticka, de ser ju hur jag sitter rosenkindad, pigg och aktiv genom möte efter möte medan de själva kämpar mot tunga ögonlock. Stickning is da shiz! :-)

7 kommentarer:

AnJa sa...

Lyckliga dina arbetskamrater! VIlka härliga sockar!!!

Mia stickar sa...

Skulle också vilja kunna sticka på våra möten men då åkte jag nog ut! :) JAg stickar på rasterna. fina sockar!

Sunna sa...

underbart garn och smart häl

Annelis hantverk sa...

Fina sockor i ett vackert garn!
Kram!

susiloci sa...

Que maravilla de calcetines, yo estoy aprendiendo a hacerlos en crochet, antes de animarme con 4 agujas.

Sanne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sanne sa...

Fina sockar! Har ett par nystan av samma garn liggande, nu vet jag vad det kan bli av dom.