tisdag 27 mars 2012

Moderna tider

När datorerna blev mer vanliga kom helt nya sjukdomar; folk fick musarmbåge, mustumme med mera och en uppsjö av hjälpmedel dök upp. Det var bland annat stöd för handleder och specialutformade pekdon. En del saker försvann kvickt igen, en del blev kvar för de fungerade.På jobbet har jag numera musmattan liggande framför tangentbordet, närmast bordskanten. Då sitter jag inte och styr musen i obekväm ställning med utåtvriden armbåge och armarna får bra stöd när jag skriver på tangentbordet. Jag fick detta tips på min förra arbetsplats och det tog en dag att lära sig styra musen men det var det värt!

Men nu har jag ett annat problem, jag har utvecklat en massa dumma vanor med min laptop och dess styrplatta och det ger mig ont i höger pekfinger. Yttersta leden. Tror att jag ska köpa mig en laptopmus!

Jag stickade inte så mycket igår, orken räckte liksom inte, men några varv på den röd-gröna blev det:Jag minskar som man ökar på en knytsjal, dvs på två varv minskar antalet maskor med sex. Så om det var nästan 300 maskor från början borde det betyda ca 100 varv innan jag är klar...

Man ska nog inte räkna så där, mer leva i nuet, kanske?
Njuta av själva stickningen medan den pågår...
vilket den kommer att göra i 92 varv till...men nu var jag ju där igen... :-DLjuvlig stickning faktiskt, precis lagom svår för mig just nu. Klurar på hur man minskar från avigsidan så så maskorna ligger som SSK på rätan. Förstrött och osystematiskt så det blir fel varje gång. Antagligen gör jag på samma sätt, vem kan minnas hur man gjorde förra gången efter 600 maskor? :-)

När solen kom på allvar i helgen kom det ut en massa barn och bollar. En pappa som var med ute var en hejare på att skjuta höga skott. Han sparkade för kung och fosterland och barnen tjöt förtjust. Men det nöjet tog snabbt slut:Fyra takbollar senare var det roliga över. Kanske ville han gå in och kolla på fotboll på TV, i så fall en listig strategi!
Men vänta, där är ju en han missade:Apropå pappor på gården så var där mammor också...Igår klickade jag omkring med mitt ömma finger och hittade följande inlägg apropå genus: Lady Dahmer.
Kanske har någon slug reklammakare lyssnat på folkets röst eller så är det nya könsroller som naturligt och av sig själva slår igenom?Leklust har hittat lagom, en snabb genombläddring visar mig att det finns flickor med gosedjur och dockor och pojkar med grävmaskiner med det finns OCKSÅ Spiderman med barnvagn!Undrar om det är en flicka eller pojke bakom masken... :-D

6 kommentarer:

Stiko Maria sa...

Jag är en sån där syndare som vaknat sent. Ung och dum som jag är så har jag alltid "tagit det som blivit över" när det gäller stolar, tangentbord och annat.
Idag har jag haft besök av vår företagshälsovård och ujuj så mycket det finns att tänka på.
Min laptop var en av de största skurkarna. Så nu får det beställas en hel del som passar mig och inte någon annan.
Ska man sitta och jobba framför en dator så är det nog klokt att fundera på vad man sätter sig på och hur man håller händerna och huvudet. Har jag kommit på nu... :P Ditt tips om musen ska jag genast testa!!

Renée sa...

Jag har en kudde för handlederna när jag skriver på tangentbordet. Har märkt att jag inte klarar mig utan denna! Sen måste jag ha armen precis i rätt läge när jag klickar med musen annars blir det sockerdricka i handen... Ha en skön dag!

Monica sa...

Garnstudio bra video för sak åå avigan, den heter nåt med vridna ihopragningar. Jag lärde mig igår!

Veronica sa...

JAg hade en himla fiffig pryl till min dator när jag jobbade förut. Det såg ut som en stav som man rullar fram och tillbaka med och på så sätt styr muspekaren. Finns att få tag på hos ergonomen. Superbra, inte ont nånstans när man har en sån =)

Birgitta sa...

Hoppas du mår lite bättre idag! Gillar de bortsparkade bollarna - och balanserad jämlikhet i leksakskataloger. Har funderat på den där reklamen på tv där han sjunger att han ska sluta byta däck och hon sjunger att hon tänker strunta i all tvätt... hm.

Rosenvante sa...

Du ska se att det var en hen bakom masken. Men visst är det bra att de försöker ändra lite på allt det gamla tänket.

Sitt nu inte o räkna varven så där, det kan du göra när det är några maskor kvar, inte nu. Vila huvudet och njut lite i stället.
Hoppas du mår lite bättre idag.
Kram