söndag 4 mars 2012

Men då lyser en sol ...eller Provlappar räknas INTE!

I vår nya lägenhet finns en himmelsvid utsikt.
När jag försöker fotografera den blir man klar över att det finns hus och grejer också men det jag varje dag njuter av är himmelsspannet:Idag såg det ut såhär, fast vackrare förstås!

Maken har sovit ut idag, hans band hade spelning i går kväll och i de stilla morgontimmarna har jag suttit tyst som en mus och stickat och lyssnat på The distant hours av Kate Morton.

Om detta har jag följande att säga:
1) Boktipset fick jag hos Kamolini, och jag lämnar glatt tipset vidare; en härlig, mysig, vacker, engelsk berättelse. Jag är helt förtrollad och väntar nu på nästa chans att lyssna vidare. Beredd till och med att städa för att legitimera ett idogt lyssnande. Det är vad en bra ljudbok gör med mig, förvrider min personlighet helt och hållet! :-)

2) Provlappar räknas inte!3) Jag stickade med en ensam tråd med tanke på spetssjal av något slag och med dubbel tråd med tanke på...något annat.
Hela tiden kändes garnet lite stelt, som våra välkokta, växtfärgade garnerfrån i somras och jag funderade på att använda en tråd som armering i sockstickning tillsammans med någon mer insmickrande tråd, kanske hemspunnen.
Eller kanske för tovningsprojekt.
Efter lite hårdhänt blötläggning är provlapparna dock betydligt mjukare, förtfarande inte aktuella till underkläder, om jag så säger men sjalträsket, here I come. Again! :-)

7 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Vilken otroligt vacker bild! Jag förstår att man blir förtrollad av den.
Tack för boktipset! Det ska jag spara tills min sommarsemester. Då är det så härligt att sitta ute och lyssna och sticka.
Dina provllappar ser i alla fall på bild underbara ut, så vilken tur att de mjukade till sig lite av vattnet!
Det kommer att bli en supervacker sjal av detta!

Rosenvante sa...

Har lite av den känslan också när jag går upp och ut tidigt. Ljuset är väl lite underbarare för oss som bor vid kusten, eller vad tror du?
Idag var jag uppe innan tuppen, det var otroligt vackert med frosten och solen och så den där stillheten som nästan bara infaller på morgonen. Ska jag vara ärlig så var det en tur till båten som gjorde att jag kom upp så tidigt, annars hade jag nog trynat till 8 och missat allt.
Viken mängd garn och vilka fina du fick ta med hem.
Vantarna till dottern är riktiga gladvantar.
Så hoppas jag det ordnar sig med provlapparna och det förväntade sjalprojektet.
Ha nu en fin dag.
Kram

AnJa sa...

Läste först att din make hade sovit UTE i dag :-) Vilken viking tänkte jag... Färgen passar perfekt till en vårsjal!

Birgitta sa...

Japp, vatten är underbart till mycket! :-)

Margita sa...

Underbar utsikt

Ja det som spinns i Sverige har vi klontroll över hoppas vi i alla fall men hur det är i andra länder
vet vi inte.

Monica sa...

Kul att du gillade den, det finns ju 2 till!

The Willow Fairy sa...

Underbart vackert. Utsikten är en faktor man inte ska förakta vid valet av boende. Med fri utsikt framför ögonen kan vilken liten lya som helst kännas rymlig