söndag 27 november 2011

Denna helg, ett liv!

Fast farbror Melker sa förstås denna DAG, ett liv.
Nåväl. Det var ju bara lite saker kvar i gamla lägenheten och så en del städning.
Glada i hågen steg vi upp klockan 5 på lördag med målet att bli klara till kvällen.
Vi lyfte, kånkade och bar. Vi fyllde en släpkärra med "skänke-bort" och ändå var det saker kvar att flytta över till nya hemmet.

Dottern och sonen gick som skottspolar mellan lägenheterna och jag slängde desperat ned saker i lådor; jag tror att sakerna i hemlighet förökade sig när man vände ryggen till!
Så när kvällen kom var vi inte klara.

Idag gick vi också upp klockan 5, något mindre glada i hågen men hoppfulla; vi skulle riva av det sista och vara klara till 10, allra senast klockan 12. Klockan ett var det klart och halvtre lämnade vi nycklarna. Så fort jag hittat sonens DS och min kamera så kommer det bilder...


Har beslutat mig för att att ge bort gamla Elsa om någon vill ha henne. Avhämtning i trakten av Kinna eller Göteborg. Någon intresserad?

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Åh jisses, jag kan verkligen känna svettdropparna. Om jag tyckte vi kämpat bra den här helgen är det ju inget mot vad ni gjort. Men nu är det klart och bara att placera in er i ert nya hem. Grattis får man säga. Nu återstår väl bara att hitta alla grejer och vad och var allt ska placeras och sen det där letandet i några veckor innan man kommit på hur man tänkte när man placerade in det. Pust det blev en lång mening.
Men pusta ut nu och njut lite av att avlämnandet är klart, resten kan ni ju ta lite pö om pö.
Kram

Majstess sa...

Ja du.. Vi har också flyttat precis och jag tror verkligen att det är som du säger; Sakerna förökar sig när man tittar bort ett ögonblick... ;-) Men visst är det skönt när man äntligen är klar med röj städning och allt!! Fast då står ju alla sakerna och väntar på att få komma upp ur lådorna igen... Ibland får man tänka bort dom en stund och sticka några varv eller så så att man orkar ta nya tag igen!! Trevlig första advent!!

AnJa sa...

Vad skönt att helgen är slut för er nu! Oj, vad ni måste ha kämpat!!

Mia stickar sa...

Oj oj oj vilken helg! Så skönt att den är över! Det är en väldig lättnad att lämna nycklarna! Nu har vi inte flyttat själva på länge men flyttat åt barnen och de har ju inte lika mycke grejer som vi i övre ungdommen! Elsa hade gärna fått flytta hit om det inte vore så långt!

Birgitta sa...

SÅ ledsen att jag inte kunde hjälpa till... Skönt för er att vara koncentrerade på ett ställe igen i alla fall, jag håller med de andra: nu får ni pusta lite och sticka lite och så där. Elsa är fin, men jag tror jag håller mig till stickningen.

Lilli sa...

Så skönt för er att flytten nu är helt klar! Det mesta tar alltid längre tid än man tror att det ska ta. Undrar just varför det är så....Hoppas ni satt säkert i stormen :)

Maritas Maskor sa...

Oj, vad ni har varit duktiga!
Det är verkligen ingen lätt match att flytta... Och just det där när man tycker att man har flyttat alla grejer och man bara ska hämta det där sista.... Det sista (som man egentligen inte vet vad det är och säkerligen inte heller behöver)det är hur mycket som helst och tar hur lång tid som helst...
Synd att vi inte bor närmre varandra, för då skulle jag absolut hämta hem gamla Elsa till mig :) Jag köpte en spinnrock i somras, men det är ett par skinnfästen som är trasiga, så det går inte riktigt att sätta fast spolen. Eller vad det nu kan heta... för jag kan ju inte spinna och kan inte begreppen riktigt...

Anonym sa...

jag skulle kunna vara intresserad, om hon är i funktion, och hon inte måste hämtas typ i morgon. då skulle jag kanske kunna passa på att hälsa på göteborg och samtidigt bli med spinnrock. maila mig gärna på annakerstin.andersson snabela gmail.com