lördag 15 oktober 2011

Undanmanövrer, efterlysning och ännu en gåta!

Jag vet att jag ännu inte avslöjat vem eller vilka som haft rätt beträffande den gamla gåtan, men här kommer en ny:Vad kan detta vara?
Vi har packat och kört grejor idag, maken är i full gång med bokskåpet men jag har gjort annat. Också! En hel syltgryta full med rotfrukter och kött. Fina gotländska morötter, kålrot och lök.Himla gott blev det och minst 18 portioner middag. Skönt att ha i frysen! Och ett ljust långpannebröd. Och en kaka som blev lite sådär men den smakar ganska gott i alla fall. När vi var vid förrådet passade jag på att hämta ut vinterjackan som jag optimistisk packade ned i våras samt två fina duttar garn:Ggrön-rött lace till Gratitude och Drops alpaca till mössa. Helt fel sorts garn men det var vad jag hittade och det är alltid kul att se vad som händer när man gör som man vill! :-)

Det är inte någon som råkar ha en folkdräktsväst, storlek 170 ungefär? Helst dubbelknäppt, utan krage och rund i ringningen? Typ såhär: Hehe, det är vad jag letar efter just nu... (Nä, källarnycklarna är fortfarande borta och vad gäller västen har jag inte haft en och tappat bort, jag bara behöver en och letar liksom på DET sättet!)

6 kommentarer:

lilian sa...

Det är en handsymaskin. Med "taggarna" uppe vid handtagsknoppen ställer man i stygnlängden.
/lilian

Annelis hantverk sa...

Ååh så mycket gott! Fina morötter som jag inte sett förr.
Jag gissar också på att man gör stygn med sytråd till.
Ha en fin kväll!

Bettan sa...

Grunka högst upp..kan det vara nåt till japanskt broderi kanske...nålen typ. Kram sytanten

sanna sa...

Det röd gröna lace garnet är helt underbar.

Min tråd sa...

Festilga rovor! Viklen härlig färkombination på garnet du köpt dig!

Evkaro sa...

Jag tror det är ett verktyg för att "sy" hemmagjorda Wiltonmattor.