söndag 25 september 2011

Om att gå vilse och att hitta hem

När jag var liten var jag nog ganska så harig av mig och när familjen gick ut i skogen var jag alltid lite beredd på att vi aldrig skulle hitta hem igen. Då var det ändå så att pappa gick i täten och skogen vi gick i var ganska liten och vi höll oss till stigarna...
Och vi kom ju hem varje gång.
Förra året gick sonen och jag en vandringsled, gulmålade pinnar var tjugonde meter, men väldigt plötsligt och överraskande vällde mörkret in och vi fick tillkalla taxi. :-)
Så hem kom vi ju, trots allt.
Idag har vi gått ut och gått med en karta ur en turistbroschyr, ungefär lika bra som att ha filckalmanackans atlas med på en bilresa i Europa; allting finns med men nästan ingenting syns. Problem med upplösningen, om man så säger!

Vi hade problem med stövlar också. Sonens stövlar var kvar i stan så han fick ta mina och jag fick ta hans gamla som är för små för honom. Och egentligen för mig med. På så sätt fick vi båda något som gick att tränga på fötterna och vi fick båda skavsår, rättvist och bra.
Men trots allt var det en härlig promenad! Och vi kom hem.
Vi gick i området mellan Hyltenäs kulle och Torestorp. Allt enligt vår eminenta karta! På ett ställe var det tomteparad!Massor av tomtar av olika slag, några hängde i träden:Vi såg ett älgtorn deluxe:svampar på rad: och vi gick på ljuvliga stigar.Lite blött här och där också, så det var bra med stövlarna!

Jag har förstås stickat lite också, mest på spårvagnssockarna. Bestämde mig för förstärkt häl i korta varv men det är stört omöjligt att hålla styr på vilken maska som är lyft och vilken som är stickad. Fick lägga mig och vila en stund och sedan fick jag sitta med glasögon på och mumla "sticka, lyft, sticka, lyft" trots att jag normalt sett klarar svårare saker än det.
Funderar på att delta i Hemmets journals tävling om Sveriges finaste socka fast jag tror att vinnaren kommer att bli den som stickar något sött, som en giraffstrumpa eller så.
Jag fick med de gröna sockarna i hemspunnet hem, det var så skönt att kunna räsersticka lite...

Det blev en bra helg, men som alltid en liten smula för kort!

7 kommentarer:

ElsieoViola sa...

Vilket äventyr, fast synd på skavsåren!

Lilli sa...

Det verkar vara en väldigt fin naturupplevelse ni hade, du och sonen :) Det var väl en jättebra idé att du kan vara med i Hemmets Journals socktävling. Tycker absolut att du ska delta, du som stickar så mycket/många sockor!!

Sunna sa...

verkar vara en härlig vandringsled, minus skoskav förstås

Mia stickar sa...

Vågar aldrig lämna en stig eller skogsväg, saknar totalt lokalsinne! Visst ska du delta i tävlingen, det kanske är du som ska sticka en giraffsock! :)

Hoffmans Design sa...

Oj vilken äventyr ni har haft. Och tomtar nu. Jaja så är det. Synd på skavsåret. Kram Hoffmansdesign

AnJa sa...

Härlig helg du har haft! Fast skulle jag hittat tomtar i skogen hade jag nog blivit lite mörkrädd ;-) Jag använder Gubben som lokalsinne, själv är jag helt utan :-)

Zandra sa...

Fin led och härligt med höst trots allt! Här är det fortfarande sensommar... 27 grader o sol nu på eftermiddagen! Haberdashery betyder sytillbehör... Svårgissat men ack vilket brittiskt ord!