onsdag 3 augusti 2011

Göra ingenting...

Vad är det?Jag har hållit koll på mig själv idag!
Först målade jag och väckte sonen, helt programenligt.

Sedan satt jag i solen och kammade alpackaull.
Att kamma ull påminner lite om att kamma de där lyckotrollen alla hade i min barndom. Mitt hade förstå kort hår (mamma kanske köpte det korthårigt eftersom hon anade att det skulle bli det med tiden i alla fall i min ömma vård?) men min syster hade ett som hade väldig gul kalufs. Den kunde man kamma och kamma.

Sedan duschade jag faktiskt, enligt planen för dagen och sedan stickade jag en stund. Både på alpackapulsvärmare och på strumporna i garnet jag spann av ullen jag fick av the Willow Fairy.

Sedan lagade jag lunch, pannkakor gräddas utomhus på landet. Mjölet inköptes på en gårdsbutik häromdagen och skulle inte vara bra för bakning men finfint till pannkakor. Sådant tänker inte Kungsörnen och de andra på, att ta tillvara även det allra sista vid malningen! (Tror jag?)

Sedan satt jag en stund till med stickning och så diskade jag och därpå kammade jag lite fårull, Idas vackra, svarta lockar. Betydligt trögare än alpackaullen men att kamma är i runda slängar tusen gånger enklare än att karda.

Därefter kardade Fina von Snålen (dvs jag!) skräpet efter kamningen och kunde på så sätt utvinna tre usla kardrullar. Dessa spanns till en eländigt knottrigt, grovt garn som kan användas som snöre att binda upp saker i trädgården. :-D

Så går det till att göra ingenting.

Nu ska jag laga middag, tror jag!

5 kommentarer:

Margita sa...

Var har du köpt dina kammar

Maria sa...

Tycker det låter väldigt trevligt att göra ingenting!

The Willow Fairy sa...

Lönar sig att vara snål - eller att inte slänga utan ötervinna...

Vad du är produktiv. Går ju jättesnabbt från ull till färdigstickat hos dig...

Sunna sa...

vilken underbar dag

Min tråd sa...

Man kan få mycket gjort, fast man "inte" gör någonting ;)