måndag 29 augusti 2011

Att ljuga eller inte ljuga...

Nä, ärlighet varar längst!
Jag föstörde mina liljesockar vid tovningen!
Jajamän! Bästa chans att ha dem till något är antagligen som pennställ.
Eller om jag gör ett par till och förstör på samma sätt kan jag sätta dem på fyra bordsben och låtsas att jag är hip. Eller något.De är fortfarande vackra och det är ljuvt med det rosa och vita men jag får baske mig inte in en hand ens!
Jag tovade dem alldeles för hårt och för er som inte testat kan jag meddela att det går liksom inte att ångra sig! :-D
(Det skulle varit fritidsgarn men jag använde Topp ull, kanske var ett byte som var olämpligt? Eller så var tvättmaskinen ovanligt varm eller något annat)

Nä, jag är inte ledsen! Sånt som händer och kanske lärde jag mig något?

Mer lyckad är då min hatto negro eller hatto rojo. Rolig stickning och ett härligt elastiskt resultat. Skulle jag göra en till gjorde jag den nog någon centimeter längrePrecis lika svårt att fotografera huvudet med mössa på i någon smickrande vinkel som vanligt. Troligen sitter liksom huvudet fel beläget i förhållande till armarna...
Nåväl, jag har till den härliga höstmössa använt hälften av det fina Lappland som jag fick av Snögumman, resten tänker jag göra pulsvärmare av i samma stickning så har jag allt klart för en härlig höstpromenad!

8 kommentarer:

Anette sa...

Jag tycker det var jättetråkigt att det gick så fel med dom superfina sockarna. Sticka en mindre storlek nästa gång så du slipper tova dom.

AnJa sa...

Höll på att frusta ut yoghurten över tangentbordet :-) Huvudet på fel ställe i förhållande till armarna... Himla synd med de fina sockorna! Går det inte att lägga dem i blöt och sedan tänja ut dem på fötterna eller är de rena miniatyrer??

AnJa sa...

Och förresten, mössan ser himla fin ut! En sån skulle jag gärna vilja ha.

mary-ann sa...

men va tråkigt med sockorna när du har lagt ned så mycke jobb i dom...
och kolla in länken...där hittar du hur du gör filten...virkas i valfritt garn och storlek :)
http://www.youtube.com/watch?v=x_vMJWWgyJo

Julia sa...

Nej, så synd med de fina sockarna! :(

Lilli sa...

Va!? Nämen aj då! Så synd med allt arbete du lagt ner på de fina vantarna! Du kanske kan ha dem till tuffa mobilfodral i form av sockor? Ett sock-mobilfodral var till barnen? Eller säkert till nåt annat kul. Godispåsar till något/några barn? Ja, man får försöka att lära sig av misstagen, så att de blir till någon nytta iaf :)

Mia stickar sa...

Så tokigt, jag skulle ha blivit vansinnig! Mest för att jag har lite dåligt tålamod med mönsterstickning! Mössan blev då fin!

Maritas Maskor sa...

Näe vad tråkigt! Men vet du, de gånger jag har provat att tova i maskin, så har det blivit rätt kass.
En gång hade jag tom köpt en massa garn speciellt till en väska som skulle bli så snygg.
Den blev både sned och vind och för liten.... Bara att kasta i soporna...
Bättre lycka nästa gång!!