onsdag 27 juli 2011

Men...åååh!

Värsta släng av startitis jag någonsin haft!Men detta är faktiskt listigt; dels är det en provlapp inför ett eller kanske två eventuella projekt till dottern och dels är det en bebiskofta till Värma liten- insamlingen. Ser det okejigigt ut, Dottern min? :-)

Här ligger ullkammarna:De har fått ett eget bo i en gammal vinkartong.
Först laddar man den ena kammen. (Kameran blev riktigt bekymrad när jag försökte fokusera på ullen och valde i ren desperation att inte fokusera alls!):Sedan kammar man med den andra kammen som om man redde ut en trasslig kalufs tills man har en jämn och fin tofs:Så fattar man tag i tofsen och segdrar ut ett fint, slätt, spinnbart band som man krullar ihop till en liten tott:Kvar i kammen sitter skräpet:Detta är behagligt utom att det kan skava lite på lillfingern om man virar totten runt alla fingrarna medan man drar ut!

12 personer på varandan KAN gå om man måste men tänk så härligt om det gick att duka i trädgården istället? Ja, jag vet att det varit en ganska sval juli och mulen och regnig hittills men om solen börjar gassa om en timme eller så och håller på hela dagen idag och hela dagen imorgon så kommer det bli helt perfekt! :-D
Dreaming is free!

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Jag har inte haft tillgång till min dator några kvällar och jisses så det märks, alla inlägg man missar.
Vilken gosig stickning du börjat. Klara fina färger och så ser det jätte mjukt ut också. Smart att provsticka och att det blir till nått behjälpligt.
Ska hålla tummarna att du (ni) får fint väder i morgon, det underlättar ju en hel del om man ska duka och man kan vara ute när man är så många.

skapa och inreda sa...

Duktig du är som provstickar. Härliga färger, mjukt och skönt för en liten som behöver det.

Dottern sa...

Det ser super ut!

Sanne sa...

Det är BRA med provstickning, önskar bara att jag var lite flitigare med det....

Lilli sa...

Så smart med en provstickning som samtidigt blir till något :) Lycka till ikväll och ha det så trevligt; jag tror att solen skiner hos er också, eller? Vi har haft sol hela dagen och ca +21. Alldeles lagom!

Mia stickar sa...

Såna där ullkammar har jag aldrig sett, häftigt!

Zandra sa...

Jaaa... provstickning har aldrig varit min melodi, men det ser bra ut vill jag lova! Cykeln ska dessvärre inte med... Får köpa ny där... Undrar om den är lika fin?

The Willow Fairy sa...

Du får inte skrämma kameran så där - den kan få men för livet ;-)

Håller tummarna för bra väder nu då...