lördag 30 juli 2011

Alpackorna

Tänk att de fanns så nära mig!
Tänk så ofta jag åkt förbi skylten och inte vetat!
Jag följde skyltarna mot alpacka-gården, Harsås, parkerade där det stod två andra bilar och började gå upp mot gården med en gång så bara fanns de där, lugna som filbunkar:Lite högre upp hörde jag röster och där stod ägaren, Åsa, och visade och berättade om dessa vackra och värdiga djur:Jag köpte lite ull, hade inte så mycket pengar med mig men den är lätt och len och fantastiskt vacker. Känns annorlunda mot fårullen eftersom den inte alls är fet.
När jag kom tillbaka till stugen var jag bara tvungen att prova om den gick att kamma fast jag hade så mycket annat att göra...och det gick fantastiskt.
Och så spann jag lite, lite på slända.
Och så bara var det helt nödvändigt att se om det gick att kamma ihop alpacka och lite vanlig ull... Och spinna på spinnrocken...
Eftersom jag snabbade mig så blev det trassel när jag skulle tvinna så min lilla minihärva är inte det bästa jag åstadkommit men se på färgerna!Fårullen är Idas, alpackaullen kommer från Kuchi "Brun som en hasselnöt" (Åsa skrev namnet på påsen men jag har den inte här och är osäker på stavningen.)

Och nu har jag tänkt ut en liten alpacka-present till makens dotter som fyllde år i veckan...så jag får skynda mig! :-) Tror inte att hon läser här men för säkerhets skull avslöjar jag inga detaljer än, så får det bli en överraskning!

En alpackabild till, titta så gulligt fölen ligger, med huvudena ihop!
Ännu en bild, innan jag kastar mig ned i kalla, fönsterlösa tvättstugan, en bildgåta:
Fast här syns det väl rätt tydligt vad det är, eller...?
Miljontals och irriterande är i alla fall ledtrådar och de som bor i Umeå kanske är snabbast att gissa? :-)

9 kommentarer:

Christel Wijk sa...

Jättefina alpackor. Garnet ser fint ut. Kul att du kan spinna själv.

aliel sa...

Underbara djur. De ser stolta, vackra och lite roliga ut på samma gång.
Svaret på bildgåtan måste väl vara björkkryddat kaffe? :-)

mary-ann sa...

vi har sånna där frön överallt här i bergslagen oxo...morr...
och alpackorna är så underbart vackra...man kan inte låta bli att tänka:YARRRRRN :D

fale artut sa...

Kaffe med extra natur i, frön till exempel, eller kronblad från små blommor. Alpacka går fint att blanda med fårull, den blir lite lättare och spinna då, och garnet blir lite mera "styrsligt". Alpackaull är jättehärligt!

The Willow Fairy sa...

Jotack - Björkfrön är det ingen brist på.

Anette sa...

Vad söta dom är. Sådana frö har vi också väldigt gott om. Som om det inte räckte med alla träd så heter tre av våra närmsta grannar Björk och dom fröar nog också, eftersom det brukar vara sådana mängder;)

Mia stickar sa...

Så underbara de är alpackorna, skulle också vilja se dem i verkligheten! JAg bor ju norr om Umeå och vi har mest tallbarr men de flyger ju inte runt! :)

Anta sa...

Vilka sötnosar kommer säkert att bli härligt garn. Björkfrån finns det jätte mycket av här oxå hittar dom överallt.

Bluewhiskey sa...

Finns alldeles för gott om Björkfrön här med tyvärr, går man ut och sätter sig en stund kommer man in och ser ut som en vandrande Björk-odling.. Vika fina färger det blev på garnet!

Och ja, jag har många olika dagliljor. Jag var ut och räknade dom igår kväll och hoppsan hejsan jag har visst inte mindre än 9 olika :)