lördag 25 juni 2011

Nu är det gott att leva!

Midsommaraftonens ruskväder verkar ha dragit förbi och idag har vi hunnit med en liten utflykt, trimning av gräskanter, klippning av gräsmatta, dammsugning i stugan samt ett bad i sjön.Bildbevis! :-)

Nu sitter jag i hängmattan och njuter av koltrastens sång och den goa värmen som kommer efter ett riktigt kallt bad, för så var det, SVÅRT kallt!

Imorgon kommer dottern till stugan, kanske har hon badkläder med, i så fall ska jag bara titta på ! :-)

Ikväll ska inviga nya grillen om vädret vill. Det är ingen skrytgrill, 199 kr på Jula. Gamla grillens ena ben hade rostat...

I alla fall så hinner man ju sticka en del när vädret är dåligt. Ernstine är klar:Hade jag varit lite mindre ivrig att pressa det sista ur nystanet hade jag kunna maska av lite generösare och den kunde, paradoxalt nog, blivit större.

Så har jag avslutat ett par helt vanliga raggsockor i Järbo:Min erfarenhet av Raggi är att sockorna har en tendens att töja sig så jag har stickat dem väldigt nätta, precis efter foten.

Inget onödigt garnspill här heller:Jag fick något ryck i våras och köpte ”nålar” från Kni Pro De är riktigt bra att fästa trådar med när garnet och stickningen är hyfsat grovt, det är tippen som gör det hela så smidigt!

6 kommentarer:

Mia stickar sa...

Så fin den blev din sjal! Måste vara jättestolt, visst var det eget hopkok till mönster? Skulle jag aldrig klara! Har märkt på mannens sockar i raggi att de håller trots att han går i stövlar men skaften vill bli vida.

sinneskatten sa...

Vilken läcker sommarsjal! förövrigt så måste jag säga att här inne är det riktigt trevligt så jag kommer gärna åter!

Sunna sa...

jag är imponerad av badbruden, kände med tårna men vände definitivt om,snygg sjal

Renée sa...

Jag badar inte om de så springer med högafflar efter mig! Du är modig du... KRAM!

Anette sa...

Vilken jättefin sjal! Kommer det mönstret att finnas till försäljning? Hade jag badat i det kalla vattnet hade jag fått bosätta mej minst en vecka i en bastu.

AnJa sa...

Vilken stålkvinna!!! Och en väldigt vacker sjal!