onsdag 15 juni 2011

Mjölksjal, FO

Nu är äppeltiden över för mig...
Sitter här och snörvlar.
Såhär är det; som björkpollenallergiker är mitt värsta bekymmer att jag inte tål äpplen, så kallad korsreaktion.
Under pollensäsongen preparerar jag mig med tabletter, nässprej, ögondroppar och "astmainhalator" och sålunda rustad kan jag njuta av våren OCH äta äpplen.

Tyvärr har allergimedicinen en biverkan, långvarigt bruk kan göra en folkilsken (!) så när björken haft sin våryra trappar jag ned medicineringen och så småningom tar alltså äpplesäsongen slut.

Så nu snörvlar jag allergisnörvel och ska inte slarva mera!

Mjölkfibersjalen blev klar:Jodå, den är väl ganska fin men tyvärr luktar den sur mjölk... Kanske släpper det om jag tvättar den? Någon som har erfarenhet av mjölkfiber?
Stämde min beräkning? Ja, tillräckligt bra: Sjalen blev i osträckt skick 38 cm, inte 40. Men då har jag en liten dutt garn kvar och avmaskade med dubbel tråd (vilket svarar mot 3-4 varvs garnåtgång det vill säga ungefär 1 cm)

Jag har i alla fall bestämt mig för att inte köpa mer garn som är tillverkat av något som går att äta, ull är bra, varför krångla till saker och ting?

Mina tomatplantor har vuxit så det knakar i hinken:Blommar gör de också!

9 kommentarer:

AnJa sa...

Vilken vacker sjal! Jag har aldrig stickat i mjölkfiber. Ska bli spännande och höra om lukten försvinner. Och avis blir jag på din tomatplanta!!! :-)

Renée sa...

Lukten MÅSTE ju försvinna, man kan ju inte gå runt och lukta sur tetrapak! Snygg blev den iallafall. Finns det inget lätt "recept" på en spetssjal? Alla nästan är på engelska eller krångliga.... Jag är inte jätteduktig på att läsa beskrivningar men skulle gärna göra en sådan. Vet du någon bra sida eller någon beskrivning som skulle passa en med en korkad hjärna?

Lilli sa...

Är inte den kattrasen ovanlig? Luktar sjalen sur mjölk!? Va!? Va trist! Hoppas verkligen det försvinner i tvätten. Helhetsintrycket av alla färgerna i sjalen blir väldigt fint, tycker jag :) Läcker med andra ord!

Emma sa...

Tjusig sjal! :)

Humlan sa...

Mitt mjölkgarn luktar inte, har samma färg som du och vet inte vad jag ska göra med det, konstig färg och att det är så mjukt och tungt...
Visst är ull bäst i många (de flesta?) fall, men jag tål det inte och har problem att hitta en bra ersättare.

Hörde av en läkare att många som är korsallergiska björk-äpple-hasselnöt tål äpplen om man skalar dom eller om man kör dom (oskalade) några sekunder i mikron eftersom allergenet sitter i skalet. Kan kanske vara värt att prova, eller är du för känslig?

Madeleine sa...

Jättefin, och vackert garn!

Bluewhiskey sa...

Hahahaha, sur mjölk??? Förlåt men det var så komiskt :p Jag har stickat i mjölkfibergarn och det luktade inte alls, men jag kanske bara hade tur :)

Katter bjuder en alltid på en del smått och gott, både kel och fräs och en eller en annan oanat vass klo i låret när det ska kelas lite väl ivrigt..

Städa=tråååååkigt. Duktig du som kämpar på :)

Anonym sa...

hej! vilken vacker sjal! och vackra färger! var har du köpt garnet?
vänliga hälsningar Lena S

Cecilia sa...

Tack!
Jag minns inte längre var jag köpte det men det finns lite här och där t.ex. här: http://www.vaxtriket.slojdohantverk.se/72083bba-c847-47f4-8776-08c1e1d54dd7-29.html
P.S. Det slutade lukta efter genomsköljning, vet inte om det var min nervösa näsa, min syster stickade i likadant och kände inget... :-)