lördag 14 maj 2011

Morning has broken

Aha! Nu är mitt censurerade inlägg tillbaka, fyllt av små svarta överstrykningar där jag skrivit olämpliga...nä, förstås inte! Men tydligen är allt bra igen och jag förlåter omedelbart blogger! :-)

Ska arbeta liite denna ljuvliga morgon; innan värmen kommit, sonen vaknat och det är dags att hämta maken vid bussen.

Här blommar ljuvligt och allt verkar ha klarat sig bra utan mina omsorger sedan i söndags. Luktärtorna har stuckit upp, några i alla fall, liksom krassen. Tomatplantorna har vuxit och äppleträdet står i blom Att ladda in bilder via mobila bredbandet (heter det så, kan det vara ett brett band om det är mobilt?!) tar tid så jag nöjer mig men en blombild:
Stilig, eller hur?

På stickfronten intet nytt utan något gammalt:
Liljesockorna borde kunna bli färdiga snart, kan man tycka! :-)

Egentligen har jag två till sockstickningar på gång; ett par helt vanliga i Järbo Raggi utan minsta ansats till mönster eller nytänkande och så har jag tillslut börjat sticka sockor av garnet jag spunnit av ullen från min arbetskamrats får. Jag tvättade inte ullen tillräckligt noga så händerna blir underbart mjuka av lanolin när jag stickar och ibland ramlar det ned gräsbitar ur garnet...men tänk så mjuka och fina fötterna kommer att bli! :-)

Denna härliga morgon kom sången Morning has broken liksom tillrande in i huvuvdet och när jag sökte på Youtube hittade jag massor av klipp. Detta innehåller SÅ mycket av det jag ser i min trädgård...och så några sorter till... :-D

7 kommentarer:

Heidi sa...

Kungsängsliljor är ju så fina! Och de passar ju till din liljestickning =) Njut av våren och försommarens alla skönheter!

Tina sa...

Vad härligt det lät när du skrev att du ska försöka "arbeta lite innan värmen kommit".... ;o)
Här är det ingen risk för något sånt. Vi har blivit lovade regn i flera dagar.... Men inte mycket värme.

Men då finns det kanske en chans att mormorsrutefilten som syrran ska få blir färdig.. ;o))

4U2! sa...

God morgon! Snygga liljesockor, gillar färgen!

Rosenvante sa...

Åh, sådana liljor har jag också i år. Jag köper o puttar ner och glömmer, typiskt mig. Så undrar jag vad det är för nått som blommar.
Jag försökte vara inne o kommenterar i ditt sk tråkiga inlägg och då blev det bara en massa html koder, märkligt, men nu hoppas vi att blogger jobbat klart och allt är lugnt. Tack för sången och det fina klippet, det var helt underbart. Vilket fint mönster du stickar nu, och jag kan bara tänka mig de mjuka fötterna som kommer sen.
Ha en skön helg nu.
Kram

Lilli sa...

Lustigt, jag tänkte också just på sången av Cat Stevens "Morning has broken.." i morse när jag hörde koltrasten :) "...blackbird has spoken..." Ljuvlig fågelsång. Tror din fina blomma på bilden heter Kungsängslilja eller liknande. Den har vi också i trädgården. I veckan höerde jag göken och vi såg andungar i fjorden :) Ha en skön helg!

Emma sa...

Vilka fina färger du valt till dina sockar :)
Ha en trevlig helg!

lilian sa...

Dom fina liljesockorna skulle t.o.m. kunna kallas Fritilaria-sockar. En av dom finaste blommor jag vet och färgerna stämmer - nästan -