lördag 9 april 2011

Vårpromenad, extra lång!

Vi började hemma, i Johanneberg.
Så gick vi in på Chalmersområdet, uppför en vindlande trappa till Landala egnahem och sedan över på bron till Guldheden där vi hittade blommor:och myror:Sedan gick vi till Medicinarberget och ned genom Ängårdskolonin och tillbaka upp på berget igen där det fanns knoppande träd:Vi njöt av utsikt och fikade.
Naturhistoriska och Slottskogens vattentorn i horisonten:Så fick vi lust att gå till syster/dotter så vi gick ned från berget, förbi Sahlgrenska ned i Änggården, förbi Botaniska och genom gamla Änggården: Hela vägen ut till Kaverösmotet: och så en bit till. Stannade en stund, fick kaffe och kex och sedan GICK vi hem.
Förbi Axel Dahlströms torg, tvärs över Älvsborgsgatan, in i Slottsskogen. Förbi Annedal, förbi Lilla Samskolan och dess fantastiska träd-skulptur:Förbi fjäderborgen, genom Landala, genom Chalmersområdet:(Skeppsrännan är himla hög!) och hem.
Ojojoj!Vi gick halv ett och var hemma sex! Mellan 2 och 2,5 mil har vi nog gått idag och nu blir det soffan resten av kvällen. Och det vore väl själva sjutton om jag inte sover som en stock inatt?!

2 kommentarer:

Renée sa...

Oj, vilken jäkla tur ni gjorde! Kul att vi fick följa med och titta. Nu får du verkligen slappa ikväll!

Lilli sa...

Det var en rejäl runda! Känner igen varje ställe du skriver om. Är uppvuxen i Gbg :) Visst var det en jättefin dag idag!?