torsdag 3 mars 2011

I sista sekunden kom jag på att

det var min tur att baka till jobbet imorgon! Ja, egentligen var det inte sista sekunden utan lite efter, för när jag började fundera på vilka möjliga kakor som kunde åstadkommas i all hast var det en hel del ingredienser som saknades... Nå, nu har jag förberett som värsta TV-kocken och imorgon rör jag ihop smeten till Kantkakorna, gräddar dem och bär dem, ångande varma till jobbet.
(Kantkakor är makens och mitt namn på en sorts mjuka pepparkakor där skorpan ovanpå är själva behållningen, mums som Maria Montazami säger! :-D)

Jag håller mig EGENTLIGEN till min Att-göra-lista men gör vissa små avsteg. Punkt 1,2,7 och 8 är avklarade. Vän av ordning inser då att 3, 4, 5 och 6 återstår.
Det är
Rowankoftan (pågår!),
Fabelkoftan (undrar var tusan den är....)
silkessjalen (hoppas den kommit bort, kanske glömt den på bussen?!) och
Londonsockarna (work in progress)
Fast jag har stuckit emellan (helt emot reglerna) med lite smått och gott; långstrumporna, till exempel och så detta:Sonen köpte en STOR rulle med grön-vitt garn till mig en gång när maken och han var på Rydals museum. Det är nog någon form av vävgarn men jag stickar tofflor av det. Vet inte vad det är för kvalitet men de blir stadiga och rejäla!
Nu ska jag krypa till kojs!

1 kommentar:

AnJa sa...

Lycka till med kakan! Just nu är jag inne i ett starta-nya-stick-projekt il. Undrar var det ska sluta. Borde göra klart uppifrån-ner-koftan fast kanske gör den till nästa höst :-) Ha en skön helg!