måndag 3 januari 2011

Moussaka och muscher

Det blir moussaka med potatis. Tror jag... Eller stek, som Rosenvante föreslog, det är ju gott... Får se vad Maxi har att erbjuda!

Nåväl, nupp-stickning. Jag gjorde två små filmsnuttar som inte går att visa så nu blir det stillbilder.

1) På ett avigt varv stickar man en rätmaska, släpper inte av, gör ett omslag och stickar ännu en maska, ett omslag osv tills man har sju maskor i en.
2) När man kommer fram till den stora hopen maskor stickar man den första som vanligt3) Sedan sätter man nystickade maskan tillbaka på vänsterstickan...4)...och LYFTER nästa maska över den första maskan man stickade:5) Sammanlagt lyfter man över sex maskor...6) ...tills alla sju maskorna ligger omkring den första maskan7) ...och sedan är det dags att flytta den där ursprungliga tillbaka till högerstickan och dra lite grand i tråden så att nuppen rätar till sig fin!

ELLER så kan man göra så att när man kommer fram till de sju maskorna så flyttar man dem en och en utan att sticka dem över på högerstickan, alla utom den sista som man stickar.
Sedan lyfter man de övriga sex över den stickade maskan.Sista alternativet hamnar nog närmre det "rätta" sättet att göra men i en större stickning så tycker jag inte att jag ser någon skillnad och det första går lättast och blir alltså det som jag gör!

Nu blir det stickning och Cold Case!

5 kommentarer:

Rosenvante sa...

Hm, fattar jag rätt så startar vi lika, men jag stickar just de där maskorna fram o tillbaka 4 gånger innan jag lyfter som du. Finns säkert ett otal varianter.

Kristina sa...

Vad bra! Att jag inte tänkt på att man kan göra så! Första sättet blir ju samma sak som jag gjorde på min Annis, som att sticka alla sju tillsammans som en rät maska. Jag satt ju med virknål och pillade igenom alla sju på en gång, inte så lätt när det är omslag mellan men det gick när man lärt sig att göra de där maskorna riktigt löst. Har tänkt göra en Annis till och nu känns det lättare!

Anelias hantverk sa...

Tusen tack för den intressanta informationen om naturfenomenet!
Jag älskar Moussaka!
Kram!

Zandra sa...

Jag kommer inte ens ihåg hur jag gör mina... Kanske måste hitta på ett projekt där det ingår så jag får fräscha upp minnet :-)

Tigris Predikantan sa...

Har du tänkt på att du kan ge ut en bok om detta?
Ha en fin dag!