söndag 16 januari 2011

Brudsjal klar!

Stickglädje HELA tiden! Inte alls så särskilt svår. Gjorde lite egna lösningar eftersom jag inte gillar att sy och jag är så nöjd! Skir som spindelväv, tunn, fluffig och PRECIS som jag ville ha den! Pure bliss! :-)
Här kommer bilderna:





Hedängens ull och garn, entrådigt underbart ullgarn, stickor 6 (mina julklappsstickor Nova)

Tofflorna i förra inlägget är riktiga favoriter. Jag stickade dem i Fritidsgarn med tjocka stickor, kanske 4 eller 5 och jag tror att jag lade upp 52 maskor eller något sådant. Sedan stickade jag som vanliga om än jättestora raggsockor och körde i tvättmaskinen. Det var dottern som ville ha men hon tyckte de blev för hala, passar bättre på mig som har ett värdigare rörelsemönster! :-)

Smalsjalen i förra inlägget stickade jag av garnet jag spann av Ruby-röd merino från World of wool. Jag spann rätt så tunt och tvinnade sedan ihop till ett tvåtrådigt garn. 195 m som väger 108 g. Det var den tredje och sista sjalen i mitt "håll-med-om-att-ull-inte-sticks!"-projekt! Mer om det lite längre fram!

6 kommentarer:

Anna sa...

Så vacker sjal med underbara färger! Just en sån skulle jag vilja ha till min dotters bröllop i höst. Jag tänkte mig ha en lila klänning då.

Rosenvante sa...

Jättefin och med pluppar och allt.
Ser väldigt stor ut och det är bra för då kan man ju verkligen svepa den om sig precis som man vill. Kan du visa ett kort när du tagit ur nålarna och tagit bort det färgglada underlaget också så man kan se dina färger helt klart.

Tigris Predikantan sa...

Verkligen skir och så vacker!
:)

Margita sa...

Underbart vacker
Beträffande tofflorna finns det en gummimassa att köpa som man kan dutta på så att de inte blir hala.

Mmatilda sa...

Sån underbar sjal du har gjort.
(Själv uppfattar jag inte att ull sticks, men vet att andra gör det.)
(Jag menar att andra tycker det, inte att andra sticks.)

Ninni sa...

Vilken underbar sjal