onsdag 3 november 2010

Morgonfrid i stugan!

Sedan sist har jag haft biståndsmöte med handläggare och mamma, jobbat, stickat fel på mina tefatssockor FLERA gånger (tror jag är på spåret nu!), kört till Borås och hämtat make, haft mer huvudvärk, jobbat, tvättat, plockat undan, lämnat saker till second hand, jobbat, krympt mina kamelvantar (liiite för små blev de, men härligt vindtäta! Borde nog inte kört dem med handdukarna utan kanske nöjt mig med 40-tvätten?!)
Nu har jag landat i stugan där barnen varit ensamma och gjort slut på inburen ved. Så nu är det inburet ny sådan och brasan glöder ut sin ljuva värme. Och lugnet sprider sig. Idag ska jag inte arbeta alls, rosa kassen med buntarna är förvisad till sin plats under soffan. Men imorgon ska jag arbeta lite grand men mest vara i stugan med sonen.


Jo, så har jag visst råkat köpa en spinnrock till! :-)150 kr på Erikshjälpen. Den är antingen ett ihopplock eller kanske kraftigt renoverad av tidigare ägare men helt och hållet ett fynd! Hjulet vobblar pyttelite men inte alls så det märks när man spinner. Den behöver tvättas och oljas in men jag var så ivrig så jag åkte genast till Kinna garn och köpte tov-ull i fyra färger och satte igång med att försöka kabeltvinna. Den har nämligen tre spolar med samma mått, den ena lite trasig men den duger gott till tvinning.

Hm, förr var stämningen på Kinnagarn alltid god! Lite som en korsning av Deisys och den stora Icaaffären.
Nu är det inte så, man stöter på grinig personal som inte bryr sig eller som verkar tycka att små tanter som vill diskutera mest stör... Har haft halvsur eftersmak de senaste tre besöken.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och njuta av att vinden tjuter i knutarna och att brasan är varm och att tefatssoskorna snart är inne på upploppet! Sedan blir det manos-sjalen, tror jag!

7 kommentarer:

Renée sa...

Fy för tråkig personal! Finns det ingen annan garnaffär du kunde gå till? Den jag brukar gå till är det jättebra personal i. De vinkar när man kommer och hjälper en med allt och lite till! Ha nu en riktigt bra slappar-dag!

Heldri sa...

Så härligt det låter att få sitta framför en brasa och sticka! Njut lite åt mig också är du snäll!

Mindre härligt med tråkig personal. I vissa affärer känns det verkligen som att man som kund stör eller är i vägen. Då kan man ju fråga sig vad butiken hade tänkt tjäna pengar på, skrämmer man bort alla kunder har man snart inga intäkter. Skum affärsidé...

Magganmagi sa...

Kära nån så mysigt det låter.
Brasa, stuga, spinnrock!!!
Vad produktiv du är trots huvudvärk o allt.
Blir lite sugen på spinning själv... men det blir nog ett projekt för mycket just nu
Vill gärna se garnet sen när du spunnit klart

Paradiset Kaos sa...

Det värsta med såna affärer med otrevlig personal är väl ofta att de har de varor man vill ha.
Hoppas du hittar en annan trevlig affär.
Lycka till med spinnrocken!

mary-ann sa...

vilken mysig spinnrock du har fått tag på :))

och fyyyy för sur otrevlig personal...mötte på en sådan idag när jag skulle fråga om hjälp på rusta i västerås...men nu e ju inte jag av den blyga,tysta sorten...hehe

Mia stickar sa...

Är personalen otrevlig undviker man ju dem i det längsta, konstigt att sånna ställen överlever! TIll helgen ska jag få lite mer övning i att spinna, kanske jag råkar köpa en spinnrock sen!

Bluewhiskey sa...

Mmmmmm, jag vill också ha en spinnrock. Men var jag ska göra av den är ju frågan.. *s*