lördag 23 oktober 2010

Så, nu har tiden tagit ett skutt igen!

Men idag har jag varit i farten, vill jag lova!
Bakat bröd med mjöl rån Åremma kvarn (Borde fotograferat utan påse...):Har en surdeg på gång för imorgon!
Kokat saft på en del av bären från trädgårdens tre vinbärsbuskar; en vit, en röd och en gredelin (passade det att skriva där fast den är förstås svart!). Saften är ljusorange för det är vita och röda bär i den:Kvällsmaten var färskt bröd med hemkokt saft; då kan man känna sig präktig en liten stund! Och längta efter ett sådant liv...
Så har sonen och jag varit på IKEA för han behövde en hylla och så har jag avslutat dotterns vantar: Grönt Fabel och estländsk uppläggning som jag sett hos Medea:Slutligen har jag fuskspunnit: Jag köpte förgarn, som slubb och så sitter jag och snurrar på spinnrocken och matar in...Blir väldigt jämnt och fint minsann! Kanske en bra övning om man just köpt spinnrock och vill lära sig att trampa och hålla, undersöka hur spinnrocken bär sig åt för man behöver inte tänka alls på själva spinningen!
Imorgon blir det mer bröd med Åremma-mjöl och tvätt och kanske lite städning. Nu ska jag krypa till kojs med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, helt klart en rolig bok !

11 kommentarer:

Bettan sa...

Ja du har då inte legat på latsidan. Mycket gott har du gjort. Snygga fingervantar... och boken... den har jag står i min hylla ... när jag läst färdigt den jag håller på med ska jag börja på hundraåringen....köpte den enbart för titeln... den lät väldigt kul. Trevlig söndag. Kram sytanten

Anelias hantverk sa...

Ja präktig har du minsann varit som fått så mycket gjort! Vantarna var riktigt häftiga i det garnet! Ja den boken undrar jag nog vad den handlar om :)
Ha det bra!

Rosenvante sa...

Så du har haft en pysseldag också, eller ska man kalla det präktigdag?
Härligt med hembakat o hemgjord saft. Undrar när jag saftade sist, det måste vara väldigt länge sedan, men nu när barnbarn börjar komma får man väl starta igen.
Härliga vantar, måste kolla den där uppläggningen.
Ha en skön söndag i pysslandets tecken.

Sunna sa...

Jösses vad duktig du är, den boken har jag smygkikat på en hel del, får väl slå till nu

Mia stickar sa...

Oj oj oj vad duktig du är! Det kanske vore en bra ide att köpa förgarn och öva på!

Fijaffa sa...

Sååå fina färger på vantarna!

aliel sa...

Impad av vantarna! Verkar som om du har en härlig lässtund framför dig också, jag tyckte att den var härlig :-)

Lilli sa...

Vilka fina, vackra vantar med de färgerna och mönstret! Härligt med hembakat och hemlagad saft. Ha en bra vecka!

Ulla-Bella sa...

Vantene er kjempefine. Nydelige farger på det garnet du har brukt.

mary-ann sa...

åååhhh....JAG FICK PAKET idag...dom är bara för söta dom där små nystanen...nu e ju jag tvungen att leta på en virknål och försöka meg på amigurimis :))
tusen tack för paketet :))
kram

Carola sa...

De där fabelvantarna blev ju helt underbara!