torsdag 28 oktober 2010

FO; Vantar, sjal och spökbesök!

Nu är vantarna klara: Jag har ruggat dem lite lätt men det kändes som alla 15% kamelhår var det som åkte ut och just dessa 15% är ju det som gör dessa vantar speciella så det är ju synd att borsta ut dem så! :-)Garnet är Schachenmayr nomotta Ecologico Camel. Jag använde större delen av två nystan, dvs nästan 100g eller 160 meter, till ett par rejält stora vantar. Stickade från toppen till mudden, båda två på en gång så att jag inte ska råka tröttna efter första vanten.

Sedan kommer här två bilder på min knytsjal.Mönstret bär spår av Fibbonacci; första hålranden består av en rad hål, nästa är också en rad. Nästa är 1+1=2 rader. Nästa är 1+2=3. Sedan är det 2+3=5 hålrader, nästa igen 3+5=8 och den sista är 5+8=13 hålrader. ( 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21,...)Dottern bär den på bilderna men jag hade den på jobbet i tisdags, både varmt och bekvämt! Men jag borde ha maskat av med dubbel tråd för kanten har en liten tendens att rulla sig. Kanske virkar jag en rad smygmaskor...om ingen avråder mig från det?

I morse när jag satt och sjukanmälde mig (galen huvudvärk!) hördes ett brak från vardagsrummet och min lille växt hade trillat ned. Måste varit ett spökeHär står den och väntar på att få ett nytt format och ny kruka!

7 kommentarer:

Hoffmans Design sa...

Snygga vantar. Schalen blev inte dum heller. Roligt när det blir bra.
Kram

Bettan sa...

Fina vantar och sjalen blev kanon. Den ser jätteskön ut. Kram sytanten

Rosenvante sa...

Hur sätter du ihop sjalen, jag fattar inte riktigt. Är den ihop stickad från början eller vad?
Ser skön ut och det tog ett tag innan jag fattade vad du menade med hålmönsret mellan också. Är nog väldigt trött i huvudet nu så jag går nog o fikar lite.
Hoppas din huvudvärk släppt.

Lilli sa...

Sååå flitig du är och sååå fina saker du stickat och stickar!! Härliga vantar och snygg, härlig sjal som ser stor och go ut! Du betar verkligen av din att-göra-lista. Har ingen sån som tur är. Den skulle aldrig blivit klar då. Har däremot en liten "dimmig/disig/diffus önskelista" nån´stans i huvudet som ploppar upp då och då :)
Ha det gott!

Sunna sa...

jag gillade verkligen din sjal, jättesnygg

AnJa sa...

Åh, vad du är produktiv. Jag har insett att jag inte kommer att hinna något annat än att vakta hund de närmaste veckorna. Roligt och nyttigt men oj, vilken tid det tar! Kom just på att en av besökarna från England är jag! Jag var ju inne här och tassade runt på resan :-)

The Willow Fairy sa...

Jaja - dessa mattematiker ;-)

Snygg sjal i alla fall.