måndag 23 augusti 2010

Dagarna ilar fram!

I fredags åkte sonen och jag till landet, tyvärr fick jag inte med kameran...

Vi hade en skön och vilsam helg (nåja, jag sågade ved och förberedde vårens kompostvändning, med det ingår i omväxlingen mot stadslivet och utgör som sådan nästan ren avslappning!) och jag inköpte på Erikshjälpen i Skene en dragkedja för 2 kr och ganska mycket tyg för 5 kr och så SYDDE jag. På symaskinen! Följande:Det är nu man ska börja skruva på sig verbalt och mumla om att mönstret inte sitter riktigt bra och att dragkedjan sitter lite tokigt på baksidan...men INTE jag! Nä, nä!

Det här är det bästa jag någonsin sytt och den är über-über-tjusig! Så det så!

Är väldigt ivrig nu och kommer sy sådana här till allting.
Nästa gång jag reser bort kommer jag ha trosorna i en, strumporna i en annan och en jättestor till jeansen och så vidare. :-)
Det var verkligen inte svårt men ser ändå så svårt ut! Älskar den sortens arbeten! Får mig att verka händig! :-D
Det är Mia som fått mig att försöka och Poppylinda som gav beskrivningen! Tusen tack till båda!

Så är sittunderlaget tovat en gång, kanske kör det en gång till för det känns lite sladdrigt. Det är gjort i Tove, rester från dotterns tofflar samt lite extra. Tekniken är dominostickning viket var väldigt roligt att sticka. Kanten är gjord som I-cord fast man stickar sista maskan avig och ihop med en från själva sittunderlaget. Hittade det i Höxbros bok om dominostickning.

Jag har kommit en bit på väg med min egenspunna sjal också. Grundmodellen är den Rosenvante stickade till sig och Ines men jag gör min i slätstickning för jag vill se hur garnet tar sig ut. (Handen på hjärtat; det är ganska fult...men det är MITT garn och av den anledningen fullständigt bedårande!)

När vi kom hem från landet hade vi en gigantisk tvätt på lut; gamla synder har långa skuggor och otvättad tvätt ligger snällt och väntar, så när det var klart var det sen kväll och i morse for maken och allt har gått i ett enda visslande, men nu ska jag titta lite på alla nya bloggar som utlottningen givit mig, lägga in dem i min blogglista!

Imorgon är det en ny, lång dag, hoppas jag! :-)

14 kommentarer:

Rosenvante sa...

Alltså du är bara för söt.

lilian sa...

Det är inte fult!!!!

Toppensnyggt skulle jag kalla det!!!!

Sanne sa...

Nämen garnet var ju jättefint! Jag hade varit jättestolt över mitt "eget" garn.

Margita sa...

Tack för ditt försök nu fick jag en till blogg att läsa

Paradiset Kaos sa...

Handen på hjärtat så är det inte alls fult!
Tänk att tvätt inte kan tvätta sig själv :-)
Jag har börjat samla på mig en tvätthög igen så i eftermiddan får jag ta itu med det.
Ha en skön tisdag!

Mia stickar sa...

Den ser jättefin ut! Jag är inte heller nån mästersömmare men de är helkul att sy! Jag lämnade en nere i Vänersborg till dottern att ha virkningen i, kanske för att jag då kan sy en till till mig själv! Sjalen ser inte alls ful ut den skulle jag vara jättestolt över om jag hade kunnat spinna så fint garn!

Medea sa...

Väskan ser jättefin ut! Visst är det bra med småväskor. Man kan nog ha hur många som helst.
Färgen på mitt karamell-garn är Ulla. Det är brun-rosa-gult. Har jag sån tur att det är det du också har eller är den "det vanliga" karamellfärgen?

AnJa sa...

Din hemspunna garn är underbart hemspunnet!!! Det är liv i det! Nu måste jag snart sy en såndär väska. Jag håller med dig! Den är snygg!!!

Carola sa...

Jag tycker inte alls det är fult. Jag tycker det är jättevackert. Jag älskar naturfärger.

The Willow Fairy sa...

Ditt garn är underbart vackert på bild i vart fall - skimrande.

Och jag håller med dig - dagarna bara svischar förbi. Inte nödvändigtsvis de enskilda minutrarna, men man hinner ju ingenting längre när man inte har semester... suck...

exklusivvardag sa...

Säger hej när jag kikar förbi :-)

Tigris Predikantan sa...

Sänd lite av din händighet till mig *ler*!

Ulla-Bella sa...

Ditt sitteunderlag er så flott - kanskje tid for meg å prøve dominostrikk også:)

Bluewhiskey sa...

Jag tycker det ser jätte fint ut (och blir lite avis, själv fattar jag inte hur man spinner garn, har slända och ull men..)så du ska bara vara stolt :)