lördag 24 juli 2010

Värre än så här blir det inte!

Nu är dubbla grytlappen klar och för att travestera Povel Ramel: den här grytlappen är det värsta jag gjort, den är väldig, väldigt ful!Nu var ju avsikten egentligen bara att prova dubbelstickning så: mission completed!
Jag valde färger och garnkvaliteter efter det som råkade ligga överst i påsen så där fanns ingen omtanke i det steget.Men det är ju trevligt att liksom ha det man gjort till något, disktrasa duger den inte till så grytlapp fick det bli men den där virkade kanten runt om liksom fullbordade fulheten, på bilden ser den lite rak ut men den är bubblig och skev och hopplöst ojämn.
Den ska få en framskjuten plats i min "hall of shame"!

11 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Men som sagt - du fick ju provat en ny teknik. Min sittlapp i dubbelstickning ser ungefär likadan ut - förutom att hjärtat också är oproportionerligt.

Hoppas du packat tillräckligt många sticken - det är ju det viktigaste...

Zandra sa...

Haha... Ja, nya tekniker faller inte alltid på plats vid första försöket. Hoppas bara att duinte ger upp utan testar igen :-)

LenaL sa...

Intressant :-)! Men som sagt, träning kräver ett visst mått av offer, och helt hopplös är den väl inte? Som grytlapp behöver den ju inte vara ett under av skönhet. Och tänk så snyggt och jämt det blir nästa gång!

Fijaffa sa...

"Hall of shame"... vilket underbart uttryck för de inte så lyckade projekten :-) Men som andra redan sagt så måste man ju testa och öva lite också.
Jag försökte mig på en poncho i början av sommaren men det ville sig inte som jag ville (chansade lite på garner och så där... höll mig inte så väl till mönstret). Det slutade med att jag gjorde en sjal istället, halvt om halvt på frihand och halvt enligt mönster... den blev helt sned och skev och konstig, men väldans mjuk och gosig ändå. Funkar bra på altanen hemmavid när kvällarna är kyliga :-)

Ginas stickverkstad sa...

Övning ger färdighet, roligt att lära sig ny teknik.
Tack för din gulliga kommentar.
Kram Gina

Magganmagi sa...

Haha!! Hall of shame..Kul!
Jag tycker den är fin!

Rosenvante sa...

Du är bara för rolig

Fijaffa sa...

Visst är det mysigt att fixa i ordning innan bebsien :-) Filten ligger i spjälsängen nu, tillsammans med en liten gosegiraff. Idag ska vi gå igenom gamla bebiskläder och sortera vad vi vill använda och inte.

Håller med om blusen, men är nte säker på att stortjejen gör det, vi får se på fredag. Faktum är att den går på mig, med stora magen... och det är storlek 140, man undrar ju lite... Men det är ju trikå och fint fall så det kan mycket väl bli jättebra på henne.

Iwona sa...

Men du har gjort det!
Nästa gång blir det bättre :)

Ulla-Bella sa...

Man må jo våge å prøve noe nytt. Neste forsøk blir du sikkert mer fornøyd med.

Mia stickar sa...

Om du visste så många fula saker jag gjort för att försöka lära mig något och då skulle den pannlappen inte alls platsa i "fulhet"! Jag har inte ens försökt mig på dubblestickning!