söndag 6 juni 2010

Söndagskväll

Helgen har varit härlig! Åkte till stugan med sonen på fredagen och vid lördaglunch kom maken. Vi gick på bakluckeloppis och jag köpte den här stickmaskinen:
Svenskt fabrikat, står det på den. Man anar Aktiebolaget......Stockholm, men det som stått däremellan är utsuddat. Den är tung och den är smutsig men kanske går det att få igång den.

TACKSAM för alla tips!

Jag har inte läst bloggar och jag har inte stickat. På fredagens kväll tvinnade jag ihop mina två "bästa trådar hittills" till mitt bästa garn, det ska jag sticka enkla muddar av. Så småningom. Är inte sticksugen alls just nu. Grejar lite men kommer ingen vart. Stickar på väskan som ska tovas men SOMNAR med stickorna i hand...
Hm.
Nu ska jag läsa bloggar, försöka komma "i kapp"!
Utsikt över Öresjön, lördag kväll.

11 kommentarer:

Renée sa...

Ingen idé att försöka om man inte har lust.. Stickning är ju höst och vinter-göra egentligen så jag förstår om man helt enkelt inte orkar sticka på sommaren, då vill man bara göra somriga saker!
Jäkligt snyggt garn det blev!

Rosenvante sa...

Det är väl sommartagen som satt i antar jag. Bara inse fakta, inga stickor i näven nu inte.

Lil sa...

Ojdå, somnade du vid stickorna!? Då var du verkligen trött :) Jag tycker man kan sticka, eller göra hantverk över huvudtaget, oavsett årstid, bara man har rätta lusten och inspirationen. Ja, det har varit en jätteskön sommarhelg, även här.
Har aldrig varit på bakluckeloppis, men skulle gärna vilja besöka en någon gång :)

Tigris Predikantan sa...

Utan inspiration ... inget skapande *ler*!

Therese sa...

Åh vad spännande att se om du lyckas få igång den! Kul med bilder så småningom. Tvinna mitt garn har jag inte kommit till än, jag försöker mig på att vänja mig vid hur man gör först! Jag tror att jag nog liksom redan lagt en ny order på spinspiration innehållandes både fibrer och en lättare slända... :-O

Fijaffa sa...

Vad ÄR det för något du köpte? Har inte en susning, men andra verkar fatta. Jag gissar så klart på något relaterat till garn men är ju amatörhandarbetare jämfört med andra i bloggvärlden :-) så jag har ingen aning, men blir väldigt nyfiken!

Monica Hansen sa...

Vilket roligt fynd!

Sunna sa...

Vad spännande med en stickmaskin

Mollamaja sa...

Jag vet som jag tidigare sagt inte mycket om stickning men baklucheloppis låter ju kul :-)

Fijaffa sa...

Hej Cecilia!
Tack för ditt svar på min sida. Och tack för att du tittade in :-) Hoppas att du får igång stickmaskinen. Lycka till!

The Willow Fairy sa...

Lätt att halk på efterkälken så här års - så mkt annat som lockar. Är just nu på i-fatt-läsnings-turné i bloggland :-)

Tar tid att ladda in alla bilderna i inlägget jag håller på med.