onsdag 2 juni 2010

Sommarvärme

Fortfarande mycket på jobbet... :-(
Idag var jag dock och hängde blommor på en nybakad student, alltid en liten utflykt.

Middagen bestod av salladsingredienser som jag serverade i olika skålar på köksbordet; alla fick ta det de gillar bäst och sätta sig på valfri plats med sitt byte! Själv hamnade jag i solen på balkongen. Skönt!

Jag har inte tid att blogga nu men ville visa min dragspelsbaskerDottern bär den och är lite intresserad av att kanske bli ägare. Jag köpte mönster och garn från Garnkorgen; garnet är tvåtrådigt Visjögarn från Östergötlands ullspinneri, stickor nr 3.Ren och enkel stickglädje från varv ett men så undvek jag vissa tråkigheter med list; istället för att sticka aviga maskor i åsarna vände jag helt sonika på hela grejen och stickade rätt från avigan. Och jag klippte inte av den färgade tråden och jag ökade inte där jag skulle och stickade en ås mindre än beskrivningen sa.

Jag har spunnit lite till. Blev lite för ivrig och tycker inte att den nya omgången är min bästa hittills utan den kommer på andra plats...lite ojämnare än jag gjorde den första halvan. Men när jag tvinnat ihop dem kommer jag ha världens bästa garn!Tack för alla snälla, uppskattande kommentarer jag fått! Jag har övat men lite känns det som fusk för nu kommer liksom garnet av sig självt, kan ge mig sjutton på att det ligger inuti tussen på något finurligt sätt och liksom bara rullar ut sig...
Till sommaren ska jag blir lite mer vän med min spinnrock men just nu är jag väldigt glad i min slända!

Och så har jag, som har sådan koftskräck beslutat mig för att ta itu med det med; har köpt jättefint häfte från Tant Kofta och ska sticka en liten en. (Nej, ingen bebis på gång här, varken jag eller någon jag känner...tror jag...)
Fint och tydligt häfte som kom bumselibums! Tusen tack, Tant Kofta!

Jag har lyssnat på Dödergök av Katarina Wennstam, lika bra och otäck som Smuts.
Nu vilar jag mig med De ensamma av och med Håkan Nesser, alltid finurligt och lite tokigt och lite tänkvärt och välskrivet och välläst!

5 kommentarer:

Sunna sa...

Baskern är underbar, jag hörde på en otrolig bok häromdagen som hette godnatt mr Tom, ljuvlig

Renée sa...

Så härlig och häftig! Skulle gärna sticka en sådan själv till vintern (Som dröjer lääääänge...).
Ha det bäst!

Heldri sa...

Förstår att hon vill bli ägare till baskern - den är tjusig!

Rosenvante sa...

Visst är den kul och härlig. Gillar min jättemycket.
Tror nog det är fusk med färdig tråd inne i ulltussen, för hur fasiken kan det annars bli så bra.

Jag har också häftet och det är fint.

Heidi sa...

Min dragspelsbasker har jag använt så mycket att den är utsliten! Hur en mössa nu kan bli utsliten, men så är fallet! Så jag måste helt enkelt ta och sticka mig en till till vintern! Smart med vändnignarna, det ska jag komma ihåg... Håller föresten med ovanstående att "go natt mister Tom" är riktigt bra, läste den när jag var i yngre tonåren och efter det läste jag varenda en av böckerna av den författaren- rekommenderas starkt! /Heidi