lördag 1 maj 2010

Wasup?

Idag åker maken och jag till stugan och planerar för midsommar: vi ska sätta potatis. Tala om slow food!

När jag började fundera på vad jag skulle sticka på i bilen blev det nödvändigt att starta på en ny; jag experimenterade ju tidigare med att sticka "optiska illusioner" eller skuggstickning på en varannan-för-annan bebismössa. Det blev inte så bra men nu har jag en ny idé som måste provas:Sedan håller jag ju på med silkesscarfen men den är för krånglig som bilstickning, mönsterstickning på både rätan och avigan:Branching out scarf skulle funkat, men jag är lite trött på den...gillar inte att sticka i bomull även och scarfen kommer bli härlig:Violsockorna extra-allt är liiite lockande, men de fick ju komma med förra gången:Mormorsruta...den jag håller på med kommer aldrig vinna någon skönhetstävling, men jag tar med mormorsrutevirkning i alla fall. Man vet ju inte, det kanske regnar...I övrigt så var jag inte på Cortegen igår, tycker inte att det är ett självklart vårtecken eller en nödvändighet för mig. För mycket diesel-och alkoholångor och aningens för låg nivå på större delen av roligheterna. Det brukar finnas några strålande undantag men dem är det inte värt att stå två timmar i regnet och vänta för!

Och idag blir det heller inga demonstrationer för oss,; mot potätelandet!
Jag önskar alla en skön lördag!

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Oj det var mycket på gång vid dig.
Potatis ska vi nog sätta också i helgen, var o köpte sättpäran igår. Blev några penseer också och så lite annat förståss.
Fint väder verkar vi få idag och jag hoppas ni får bra väder ni också och en skön stund i stugan. Mormorsrutorna är bra i bilen, man behöver ju inte tänka så mycket på vad man gör.

Therese sa...

Åh så avundsjuk jag blir, här är det bra om man får ner potatisen till midsommar! :-O

Vad vacker den blir, silkessjalen, jag förstår att du inte haft tid att spinna!

Ha en riktigt trevlig dag i stugan!

Bettan sa...

Jordnöts kladdkaka
Kaka:
150 gr smör
2 dl strösocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 förp ( á 78gr) kolafylld choklad typ center

Topping:
200 gr mörk choklad
2 dl jordnötter

Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter
Smölt smöret
Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda kakao och vetemjöl och vispa ner det i äggsmeten tillsammans med smöret.
Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten grädda i mitten av ugnen 10- 12 min.
Låt svalna och lossa sedan formens kant.
TOPPING
Smält chokladen över vattenbad, rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen.

Detta är en kopia från söndagsexpressen. Hoppas att det ska smaka. Kram sytanten

Renée sa...

"Hemmagjorda" potäter är ju helt underbara!!!

Carola sa...

Gud så snygg halsduken blir, men den ser verkligen krånglig ut!

Du kommenterade att jag har ordning på mina stickningar mm. *fniss* Det är första gången jag har skrivit "dagbok" om hur mycket garn jag har köpt/fått/stickat upp/skickat, så vi får se hur länge det där håller i sig :)

The Willow Fairy sa...

Förstår att det är svårt att välja, men det bästa med att bara ta med sig en eller ett par stickningar är att man då faktiskt ser lite resultat. Hemma blir det mest lite dittande och dattande och lite nytt för det finns ju så många olika garnnystan i skåpet och då ser man inte de dr två raderna som man gjorde på tio olik arbeten...