tisdag 13 april 2010

Viss skillnad!

När det började dra ihop sig till Spinnhelg blev jag lite exalterad och bestämde mig för att här krävdes en go stickning för balansens skull, det vill säga i mitt fall en sockstickning.
Svarta fårets sockgarn, stickor 4,5, magic loop och den enda lilla krusidullen syns inte på denna bild.Idag när jag satt på möte om skyddsombud på arbetsplatsen var jag eventuellt lite mer fokuserad på att tänka på hälstickningen och det var väl spenderad tid för jag har fått till hälar som jag är nöjd med... men vad jag inte är nöjd med är nystanen!
Det ena är ännu knubbigt och fint, det andra hotar med att ta slut! Trots att jag inte tullat på nystanet i för väg OCH stickat magic loop!
Provvägde nyss, det större nystanet väger 22 g, det mindre 13 g!

Så då undrar jag; brukar ni provväga era nystan när ni kommer hem från affären? Eller verkar det lite övernervöst, kanske?:-)

Jo, jag ska snart ta bort den nya bakgrunden, den blev inte riktigt bra. Den heller...

Tillägg: Det KAN ju vara så att det är det tyngre nystanet som är för tungt? Jag ska provväga när sockorna är klara!

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Nej jag har aldrig vägt, men det ska man kanske göra.
Jag tycker bakgrunden är söt.

Tigris Predikantan sa...

Fin bakgrund tycker jag!
:)

Carola sa...

Hon som har min LYS har som policy att man får lämna tillbaka hela nystan när man är klar med ett projekt. Hon har själv sagt att det händer att folk lämnar tillbaka påbörjade nystan :(

Sunna sa...

Usch vad tråkigt om man blir lurad, har nog aldrig kontrollvägt

Renée sa...

Var glad att du får dit bakgrunder,jag tror det går troll i min blogg... Även att jag gjorde precis som det stod så gick det inte... Jag ska göra ett försök till sen får det f-n va! Himla fint garn. Ibland tror jag att det är mindre garn i nystanen, man ska nog kolla vissa nystan innan man börjar sticka.

AnJa sa...

Mysko. Kan ju vara så att nån lämnat tillbaka ett påbörjat nystan?? Retfullt!

The Willow Fairy sa...

Jag har också råkat ut för obalans i nystanen, men aldrig provvägt. man märker ju det bara när man stickar två av något och från två nystan på samma gång eller åtminstone i slutändan får två slattar som då är väldigt olika. Jag har däremot alldrig provvägt. Gör det så får vi se vilket det var för mkt eller för lite.

Jag tycker väl inte att bakgrunden var fel, men den märks kanske lite mer än inläggen och det kanske inte är din mening...

Carola sa...

Hej Cecilia.

Två vackra härvor av lingarn kom neddimpandes i min brevlåda idag. Tack snälla, rara du för vinsten. Det gjorde mig så glad. Har bara haft så fullt upp idag att jag inte kom ihåg att ta bilder och blogga om det. Hoppas jag hinner i morgon. Hur som helst. Tack!