torsdag 8 april 2010

Utflyktstips och garnaffär...

Det blev dressinåkning!Vi har åkt i Årjäng också men den här banan ligger i Ambjörnarp utanför Tranemo. Detta är väl värt att göra! Om man vill kan man inleda med lunch på Byakrogen, vi åt jättegod Minestrone med äpplepaj till efterrätt och sedan fick vi ut vår dressin. Den väger 60 kg och under sitsen finns två handtag; vid växlar, möten och korsningar kan man behöva lyfta åbäket samt när man vill åka hem igen, 180 grader runt gäller då!
(På marken ligger sittunderlaget som jag stickat i Fritidsgarn och tovat, det ville inte alls följa med och hade grova flyktförsök för sig. Hela tiden!)
Så här ser det ut när man lämnar Ambjörnarp:På vägen passerar man många vackra och spännande saker som till exempel detta vackra uthus: Efter 8 km når man slutstation: och där är det stopp!Det är härligt att susa fram, rälsen sjunger och skenskarvarna säger "kadang-kadang" precis som man var ett riktigt tåg!
På sommaren doftar skogen av skog och smultron, idag luktade det vår, särskilt när det började regna på vägen hem!

När vi ställt tillbaka dressinen gick vi in och berättade det och då fick jag syn på reklam för en LYS (jag har helt nyligen fått reda på att det betyder Local Yarn Store...) och vi åkte dit. I dubbel bemärkelse, för jag behövde verkligen ingenting!
Men 300 kr för allt det här:Och jag hade inga pengar men jag fick kvitto med så kan jag betala via internet när jag kommit hem, hur gulligt som helst! (Järbogarnen i mitten och det gröna bomullsgarnet är sonens.) Dessutom fick vi komma upp i fabriken och se en livslevande stickmaskin modell jättestor, flatbäddsstickning, tror jag att han kallade det. (Tala om att go metal!) Jag (och sonen !) gillar maskiner så vi blev lite exalterade!
Jag lovade att nämna affären på min blogg så här kommer det nu RA-Trikå i Ambjörnarp. De säljer per postorder, också!

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Wow, vilken dag och vilken service. Snacka om att lita på folk. Det måste vara sällsynt att man får köpa så och betala i efterskott. Vad ska sonen göra nu då av sitt garn? För där blev jag ännu mer impad faktiskt.........

Caprifool sa...

"Svarta Fårets Raggsocksgarn" Bästa garnnamnet hittills! Låter som något för mig :-)

AnJa sa...

Det ser roligt ut att tuffa fram på rälsen! Det skulle jag gärna prova. Och så en LYS till på köpet :-) Aloe Vera garnet i exakt samma färg håller jag just nu på att sticka en liten bebiskofta i. Det är härligt garn att sticka med!

Therese sa...

vilken härlig utflykt och vilket slut på dagen sen! Visst är det fantastiskt när man kommer i kontakt med människor som bara så där obehindrat litar på att man gör rätt för sig. Det känns så äkta och jordnära, vilken service!

Tack för de otroligt vackra bilder som du bjuder på, det ligger något nästan spökaktigt över dem, som ett samhälle som dött ut och nu ligger i ruiner!

Vad blir det av garnet? Och av sonens, jag är verkligt imponerad över hans garnval!

Renée sa...

WOW! Tala om att mina ögon lyste upp när jag såg din länk till den affären!!! Tackar för tipset, jag ska in och kolla efter mitt besök i staden idag. Hade jag varit frisk så hade jag gärna gjort samma utflykt som du gjorde. Otroligt mysigt måste jag säga. Ha det gött!

Sunna sa...

wow, vilket underbart äventyr