måndag 12 april 2010

Måndag morgon...

..men helgen var fantastisk!
The Willow Fairy var flitigare med kameran än jag men hon spann minsann också! För mig är det fascinerande att se att dessa gamla spinnrockar fungerar. Har sett så många som enbart är inredningsdetaljer men med lämpligt snöre på lämpliga platser och en tuss kammad eller kardad ull så går det att göra garn! Om man kan! :-)
Att sitta i solen på Kerstins gård och karda till det behagliga surrandet från två spinnrockar var skönt:Det här är Kerstin i färd med att tala om ullens egenskaper (även om en mer uppmärksam fotograf troligen skulle flyttat bort termosen!)
Det fanns två katter, en vit och en grå:(Nä, detta är enbart den vita!)
Fick jag gjort något då? Ja, jag kardade, spann och tvinnade lite, lite garn som jag är omåttligt stolt över!Att spinna med slända var mödosamt och lärorikt, att spinna med spinnrock gick snabbare och kittlar min förtjusning i "maskiner".
Jag kommer att köpa ett nybörjarkit från Spinspiration med slända och fibrer så snart de får in dem igen och nästa gång vi är vid stugan ska jag smyga upp på loppisens vind där jag såg en spinnrock för ett tag sedan.... tänk om den är okej och inte kostar skjortan?!

Så var det på spionkurs, som min mobil envisas med att tro att jag varit på, men nu är det vardag igen...

8 kommentarer:

Therese sa...

Åh, det ser ut som en fantastisk och inspirerande helg!!

Rosenvante sa...

Vilken spionkurs ni varit på. Såg Ulrikas bilder också, och blev avis på det sköna vädret om inte annat.
Hoppas du har tur att spinnrocken finns kvar till bra pris.

Renée sa...

VAd härligt med en sådan helg. Ser ut att vara varmt oxå eller blev ni svettiga av hårt arbete kanske ;-) Skulle vara kul att göra sitt egna garn...

Monica Hansen sa...

Ser kul ut och vilket härligt väder:)

The Willow Fairy sa...

Du hade då minst lika många bilder du, och visst var det underbart, så soligt och varmt och en massa ull till det, kan inte bli bättre. Hoppas du hittar den där spinrocken igen för du fick bra flyt på det den sista kvarten. Tack för att du efterfrågade en kurs och fick napp.

Emelie sa...

Åh vad härligt det ser ut! Någon gång ska jag också lära mig spinna. Hejja hejja!

Elisabeth sa...

Åh, vad fint det såg ut, riktigt mysigt! Jag är ju bara sländspinnare än så länge, med en spinnrock som behöver lite fixing (minst) innan den går som den skall... Men spinnkurs med Kerstin Gustafssnon hörs ju bara toppen ut!

Mitt pris kom i dag och var så skönt att klappa på, stort, stort tack! Och det var en så'n dag som jag verkligen behövde något annat i posten än räkningar. Jag skall försöka få huvudet över vatten och få det på bloggen snart!

AnJa sa...

Välkommen till ullträsket :-) Visst är man ljuvligt underbart fantastiskt stolt över sin första lilla garnhärva!!! Ni ser ut att ha haft det fantastiskt!