torsdag 15 april 2010

Avslutat projekt.

Jag mätte och grejade och lyckades tima in avmaskningen bra; se så korta ändar jag fick!
Och se vad de väger!91 g fast de borde vägt 100 när allt garnet gått åt och det är ju precis skillnaden mellan 13 g och 22 g, det vill säga det fattades faktiskt lite i ena nystanet.Men det gör inget, jag är galet trött i kväll, att skära ned på kaffet var lite tuffare än jag hade tänkt mig och det har varit en del extra att göra denna vecka(så jag hade kanske behövt jämn tillförsel...) men sockorna är klara och jag blev nöjd.
Goa att sticka och hälen blev bra vid första försöket och de är mjuka men tighta, precis som jag ville!
Nästa gång jag stickar flätor ska jag göra på normalt sätt och inte hålla på och fippla med att öka och minska, men Willow Fairy visade hur jag kund öka fint utan att få värsta hålraden, det är bra att träffas lite på riktig ibland, annars hade jag nog liksom inte frågat!
För övrigt har jag nu tagit itu med Echo Flowers i Fame trend igen. Den kom lite i skymundan men nu var det kul att sticka på den igen.
Och så går jag och grunnar på den fantastiska väska jag snart ska sy...kanske!

6 kommentarer:

Zandra sa...

Ja, då! Fram med maskinen bara ;-)

Tigris Predikantan sa...

Jaha ... är det här min inspiration fastnat?
:)

Rosenvante sa...

Visst är det bra att få träffas, och få hjälp.
Ser knyckigt ut den där flätan, förstår att det varit lite bassligt men så fint resultatet blev. Flätor är kul att göra och det finns ju så många olika varianter.

Renée sa...

Snygga dom blev! Kan du inte skicka iväg ett mejl till tillverkaren om att det fattas garn i nystanet? Har du tur så kanske du blir rikt belönad ;-) Nä jag skojar men du borde ju få något nystan gratis för besväret tycker man!

Cecilia sa...

Jag är inte särskilt purken varken på tillverkaren eller försäljaren men kanske lite på någon som lämnat tillbaka ett nystan efter att ha tagit "bara liiiite" som inte var så lite ändå!

Lil sa...

Fina,goa sockar ser det ut som :) Att de sitter bra på foten (och benet) är viktigt, tycker jag. Har du haft något "köpemönster" eller är det eget mönster? Kul att du kommit igång med spinningen (med garn alltså :) Det finns ju en annan betydelse av det ordet också numera:) Ha en go vårhelg!