söndag 7 mars 2010

Söndagskväll

Detta är en skön stund; söndagsmiddagen (som ofta är lite mer arbetad, nästan alltid med efterrätt) är uppäten, diskmaskinen surrar i köket och jag känner mig ledig. Det som inte är gjort av helgarbetet är ändå försent att ta itu med och morgondagen får ännu bära sina bekymmer alldeles själv!
Dagens utflykt blev till stugan. Rätt mycket snö kvar men väldigt mycket hade försvunnit!
Jag stickade lite i bilen men jag har haft lite motflyt...
Motflyt nr 1: HjärtemössanVisst är den fin där den ligger på min portabla handarbetskorg? Sött som karamell! Härligt mjukt bebisgarn, vars namn jag inte minns! (Jag är hopplös, slänger banderollerna direkt!) Idén med denna mössa var dock att man i viss vinkel skulle se ett hjärta på framstycket, men inte annars.Och det funkar ju inte riktigt... men mössan är mjuk som en puss och det misslyckade mönstret stör egentligen inte så jag är inte så besviken. Om man inte provar blir det ju inget nytt, eller hur?!

Motflyt nr 2 violsockorna extra allt
Dessa sockor tillverkas i Aloeveragarn, stickor 2,25 och de ska få en fullkomligt oöverträffad passform med resår i hålfoten och vid hälsenan samtidigt som ett flärdfullt blommönster slingrar sig fram...
Men titta här! Ett hål stort som en femtioöring! Nåja, en väldigt liten femtioöring, men i alla fall!Nåja, lite fusk kunde väl ordna det men plötsligt hade jag 3 (TRE!) maskor för lite till mönstervarvet... så då drog jag upp flera varv men bara i mönsterdelen! (Var inte detta ett djärvt grepp, så säg?)
Så räknade jag lösa trådar och kunde på så sätt räkna ut vilket mönstervarv som satt på stickan och så stickade jag upp till stället där jag egentligen var.Så det gick ju egentligen bra, även om jag drog mig tillbaka och satt alldeles ensam när jag gjorde det, bara Jonas Malmsjö fick vara med för han läser Dan Browns bok för mig och där finns en story som är rätt underhållande och så en massa spännande om hus jag vill åka till och mysteri med gamle vännen Newton och andra!
Nu ska jag fira söndagskväll med Morden i Midsomer och min kära bjässesjal!

7 kommentarer:

Iwona sa...

Vad skönt att det har ordnat sig med sockor! verkar att dom kommer att bli jätte fina!

The Willow Fairy sa...

Motflyt två vill jag nog inte reäkna helt som motflyt - vilken räddning! Snyggt jobbat och visst känns det ändå som att våren är på gång.

Rosenvante sa...

Tur att du fick se det så tidigt och att du kunde rädda upp det. Babymössan är jättesöt.

Anette sa...

Det var verkligen modigt! Jag hade repat upp alltihop svärande så det hade osat brännt ;) //anette

Sunna sa...

Vad duktig du är, underbar mössa

Lil sa...

Hej där! Upptäckte din blogg idag. Den verkar så trevlig :) så jag tänker följa dig. Titta gärna in till mig!

Ginas stickverkstad sa...

Det är tur att man har en dotter som älskar att hålla på. Superfina sockor.
Kram Gina