torsdag 25 februari 2010

Fildelning?!

Ha!
Gjorde bort mig rejält i morse...hade laddat in en ny hörbok (Den förlorade symbolen av Dan Brown) och ville rätta till titeln lite grand så jag använde sökfunktionen i iTunes, tryckte ctrl A för att markera alla filerna och sedan ctrl I för att få fram informationsfälten och så fyllde jag i och grejade...och det var inte förrän efter en stund jag insåg att jag fått med delar av andra böcker också! ca 65 spår blev nu begåvade med nytt namn och det blev en sådan onämnbar röra att jag raderade hela rasket!
Lyckligtvis hade jag det mesta redan på iPoden, bara två böcker försvann helt och en blev lite splittrad...
Tröstsockorna är klara, har inte fäst trådarna än men såhär blev de.
Hälen är nätt och lagom,nu vet jag vilka proportioner jag ska ha!
Tycker det är tråkigt med resårstickning så jag lät resåren komma i en båge...fast vid närmare eftertanke skulle nog resåren istället startat nere vid hälen med slätstickning på framsidan av benet.Frampå har jag antytt kängsnören! :-)

Har stickat magic loop på spårvagnen en del och fått två kommentarer. Den första från en ung man som såg bekymrad ut tills han förstod att jag tog garn från nystanets båda ändar; lite väl mycket magi att få till två separata sockor från en tråd!
Den andra från en äldre man som meddelade att hans mamma stickat men inte hans fru. Så tittade han en stund och sedan tyckte han att det var listigt att göra båda samtidigt "så blir de lika långa". Se, där var en som tänkte till!

Det går långsammare med sjalen nu och de nya nystanen är lösare tvinnade men jag är glad ändå!
Nu ska jag stämma felan!

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilka fina strumpor du fått till. Tycker du hunnit långt på sjalen också.
Blev lite full i skratt när jag läst ditt copy försök. Min chef ringde mig i går kvälls och berättade att han fått bort hela gårdagens bokföring när han gjort säkerhetskopia, han kände sig nog väldigt dum då. Men jag vet ju att det inte var så mycket jobb där som försvann, kanske en timma bara, så jag klarar det nog, men det är det där med att hålla tungan rätt i mun och inte vara för snabb på tangenterna när det gäller.

Zandra sa...

snygga strumpor! Sen måste jag säga att färgerna i sjalenärgrymt sköna, bra jobbat!

The Willow Fairy sa...

Vad vackert sjalen lyser. Blev inspirerad av dig och din sjal så jag håller på med en sjal i handspunnen merino (200gram) fast jag gör mest slätstickning - varven börjar bli långa nu 300m och fler blir det.

Den förlorade symbolen lyssnade vi på över julen här hemma och den är riktigt bra - lite överraskande och tankeväckande...