torsdag 19 november 2009

Torsdagen den 19 november

Ojojoj!
Så lite tid det finns! (Nej, det hjälper inte alls att det kommer mer hela tiden för det kommer också dubbelt så mer att göra! Så det så!)
I går satt jag i alla fall med detta:
Jag har tänkt om kanten, för jag vet inte vilken gång i ordningen, och även lite ändringar på den gröna delen.
I natt när jag vände mig om för att somna om direkt hann jag i alla fall tänka att jag borde gjort diagrammet åt andra hållet; någon som vet hur man vänder ett worddokument upp och ned alternativt skriver i siffror upp och ned? :-)

Idag, direkt efter arbetet, hastar jag iväg mot Kåken, där sonen framemot kvällen ska ha konsert med sin orkester.

I kväll borde jag städa en garderob (det finns lite undangömt garn där också...) men framför allt kolla att begravningskläderna är redo; ännu en av mammas vänner sedan barndomen har gått bort. (Tänk ändå, mamma har haft ett gäng som hållit ihop sedan de var sådär 10 år! 75 år, typ! Jag har inga liknande långvariga relationer. Barndomsvännerna har jag definitivt ingen kontakt med. )

Bör packa också.

I morgon åker jag alltså på begravning direkt efter jobbet och sedan kör jag mamma hem och stannar hos henne över natten.

På lördag åker jag hem och tar vägen över Örby för att hämta hem alla mina kära amaryllislökar som legat där, mörkt och svalt sedan september.

Jag kan sticka lite i dag, i samband med konsertrepetitionerna och sedan på fredag kväll hos mamma. Gäller nog att packa ned både vante och varannan-för-annan-sockorna.

5 kommentarer:

Therese sa...

Använder du nåt speciellt program för att få till det så där snyggt?

Det ska bli så spännande att få se det färdiga resultatet!

The Willow Fairy sa...

Varannan-för-annan-sockor? Vad har jag nu missat? Nyfiken.

Har bara open office här hema, men jag kan kika lite på jobbet imorgon och kanske kan komma på något Ser tjusigt ut. Jag brukar göra diagram i excel annars.

Rosenvante sa...

Oj, jag visste inte att man kan använda World till att göra så fina mönster. Skulle nog använt mig av Excel som The Willow Fairy.
Skönt för din mamma att du följer med och att du stannar kvar efteråt. Det är jobbigt att säga adjö för gott så där.

Cecilia sa...

Therese, jag använde Word. Gjorde en tabell med yttepytte rutor och skrev lila och gröna x.
Det kostade lite tålamod och jag inser nu att Excel kanske varit bättre. Har dock lite problem med svår Excelallergi sedan min tid som administratör med ekonomiuppdrag. :-)

The Willow Fairy, jag gillar ju att sticka sockor men min familj vill inte ha. I garnlagren fanns massor med fina rester som kan bli många sockor. Alltså stickar jag vartannat projekt till någon annan, tex genom stickhjälpen; Varannan-för-annan. Tre flugor i en smäll, garnlagret minskar (så att jag kan köpa nytt!), jag får utlopp för socklustan och det blir värmande för någon som fryser!

Rosenvante, det känns bra både att kunna stödja mamma i detta och också få vara med; av mammas vänner var nog detta "favorit-tanten" när jag var liten för hon var så rolig!

The Willow Fairy sa...

Du e inte dum du!!! Tre flugor minsann...