fredag 6 november 2009

Fredagen den 6 november, kväll

Hissen lär stå still hela helgen. 102 trappsteg från garaget upp till oss. 68 från entréplan. För en tämligen bekväm person blir detta kännbart... Träningsvärk i benen...

Var med dottern på Clas Ohlson idag för att köpa förvaringsboxar till hennes piercingsmycken och då hittade jag en till mina strumpstickor. Har bara vräkt några saker lite random. Dessvärre fick inte min sax plats så nu måste jag köpa en ny! :-D
Magic loop funkar men jag är inte helt övertygad. Smidigt på bussen, förstås... kanske ska använda det på utmaningsvanten? Måste få lite ny vind i det seglet, ska bara sticka färdigt regia-sockor, gladrandiga och grå, först.
Sedan HAR jag börjat fundera på en sjal...
När jag hittade den där tvåändsstickningen hittade jag egentligen en sak till. Först tänkte jag inte berätta om det, jag vill ju gärna framstå som lite samlad och normal, men det är nog ändå försent, so here goes!
I botten av stickkorgstunnan ligger en påbörjad stickad spetsduk i rött. Jag har ingen aning om vilket varv jag var på, om den är ens halvplatt och jag har inte lust att fortsätta så jag tror att jag ska maska av och om den är tillräckligt platt kan den få vara en duk, annars kan det få bli en basker...
Men kunde jag sticka såpass mycket krusidull då borde jag väl kunna nu? Det vill säga jag kanske klarar något lite halvtjusigt? Blir glad för förslag på lagom svåra sjalar... :-)

I morgon bär det av till mamma igen. Blir nog lite skruvar som ska sättas upp och ärenden som ska utföras men sedan brukar det också bli Postkodmiljonären och stickning. Kanske en sväng till havet vid tjänlig väderlek.
Trevlig helg!

3 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Men det blir ju en perfekt basker. Bara måtta lite stickfasthet och lägg till en kant så är den ju klar. Fast jag vet ju inte vilket material den är i bomull som man brukar göra dukar i kanske inte passar så bra till basker. annars hade det ju varit smidigt. Ett nästan färdigt projekt.

Karin sa...

Jättesnygga sockor. Jag är också sugen på att sticka en sjal, men det verkar lite svårt... så jag söker också nåt lagom enkelt mönster som änd är vackert och sirligt.

Cecilia sa...

Tack! Brukar du titta på Ravelry? Söker man på sjal eller shawal där så hittar man massor(swallowtail, aeolian mm) och vill genast göra alla! Men vad innebär det att den är medium svår att sticka?!