lördag 17 oktober 2009

Lördagen den 17 oktober, en dag på landet

Ah! En solig dag och vi ska till stugan!

Jag stickade i bilen på vägen dit men glömde plötsligt bort hur jag skulle göra hälen! Efter lite trixande blev det i alla fall en häl, helt OK!
Framme vid stugan kunde vi konstatera att olivträdet överlevt, även om en del toppar var lite torra/förfrusna:
Sedan tände vi en brasa
och gick en promenad medans huset värmdes upp. Här är maken nere vid sjön:
Sedan åkte vi och handlade, garn och mat i princip.
Jag köpte detta och ordnade mitt egna lilla garn-och choklad-paket. Det blev inget Regia av någon anledning men istället ett med lite bambu, två nystan brunt Fabel och så ett tyskt garn som jag tidigare använt. Smidigt mjukt och starkt. Ett nystan Fame trend slank visst med, men nu har jag läst lite här och där att det är kass att sticka med?
Mycket flammigt garn blev det visst! Och så köpte jag ändpluppar till mina stickor när de får komma med på utflykt:
Sonen köpte också garn, ett regnbågsfärgat och ett vitare än vitt:Sedan hittade jag i mitt lilla lager i stugan detta garnet som jag köpte i våras på strikk en gång när jag tyckte lite synd om mig själv. Ekologisk bomull, 8/4 , härliga färger men vad ska jag göra av det? Tacksam för förslag!
I affären på landet kan man köpa Isländskt godis; Banana sprengjur, mmmmm!
Så kan man sitta och handarbeta och lyssna på mumintrollen uppläst av Mark Levengood och knöla i sig stora banankolebumlingar... blir det bättre än så?

Så här vackert kan skräpet i stugan vara efter en liten malör i frysfacket...):
och sedan hittade vi en handfull svamp längs blåbärsstigen:
som sonen rensade:
Så här vacker är båtbryggan där sista båten togs upp idag:
På väg hem i bilen stickade jag på den första egentliga sockan till sockutmaningen, den blir ganska liten så att resten av Aloeveragarnet säkert ska räcka. Mina andra par ska jag sticka större. (Jag skickar med det stora AVparet också, men liksom utanför tävlan, eftersom jag redan hade gjort den första strumpan när utmaningen kom. Inget fusk!) Jag stickade emellertid i totalmörker och undrade lite hur det skulle se ut till slut men det funkade OK:
En sådan skön dag och en sådan plåga jag varit med kameran HELA tiden!
I morgon blir det andra bullar!

3 kommentarer:

The Willow Fairy sa...

Man känner sig lätt naken utan kameran sedan man började blogga. Och vilka otroligt söta ändpluppar. Var fick du tag på dessa?

Cecilia sa...

Ja, det är nästan lite pinsamt att bloggen lever med hela tiden! "Det här kan jag skriva om!" tänker jag ibland fast det inte alls är så jag vill förhålla mig...
Kinnagarn har en snurrhylla och en vägghylla full med saker man "kan behöva!" De är tillverkade Prym och finns i olika färger. Om du vill ha och inte hittar själv köper jag åt dig nästa gång jag är där. Säg bara till!

The Willow Fairy sa...

Kommer säkert att bli en tur till Kinnagarn och några andra ställen på vägen framöver.