måndag 31 augusti 2009

Måndagen den 31 augusti

Det blev en skön helg med tid för en hel del stickning. Först avslutade jag halsduken, den blev tillräckligt lång och är mjuk, fluffig och len.

Jag hade tänkt sticka på spetsstrumporna, men det lockade inte, så jag bestämde mig för att göra en disktrasa till.
Jag var så absorberad av kubmönstret att det tog en stund innan jag reflekterade över att det vackra lin/bomullsgarnet inte alls kändes som lin... En närmare titt under prislappen visade att det var 100% silke, så nu har vi kanske västra Sveriges lyxigaste disktrasa. Får se om den funkar!

(Jag vet hur det gick till; i somras skulle jag köpa disktrasegarn och valde ut ett nystan av rätta sorten. Efter att sedan strosat runt i affären högg jag på ren impuls ett ljusare nystan ur samma låda och skyndade till kassan...)

Slutligen fick jag lite tid till att göra en till möbius...krage?!
Jag lägger upp som om jag skulle sticka strumpor från tån och uppåt, stickar fram och tillbaka på den ena stickan och sedan syr jag maska för maska när det blivit tillräckligt långt.
Eftersom en Möbiusyta har en enda sida och en enda kant varierade jag rät-och avigsida lite slumpmässigt.Den är ihopsydd och klar nu men ser lite fånig ut på bild, snyggare i verkligheten! :-)

Inga kommentarer: