lördag 31 december 2016

Gott nytt år!

Jag stickar så stickorna glöder men de här sockorna blir inte färdiga iår!

fredag 30 december 2016

Stickning, en materialsport!

Fick en garnhållare i julklapp av dottern och fina sambon. Så nöjd, den snurrar så fint och nystanet far inte omkring!
Nu,  slutmyst för idag!  Mot skrivbordet! :-)

onsdag 28 december 2016

De blev helt okej

Jag glömde fotografera dem, men de blev fina,  trots knuten!

fredag 23 december 2016

Nä, Regia

Om man saluför ett garn som att det ska uppstå ett mönster, sådär Arne&Carlos-chict, ja men då duger det inte med knutar!  Här kommer den ljusbruna randen saknas. Helt!
Kul på presentstrumporna....

Dan före dan

Vi har en fantastisk julplan, vi tar det lugnt!  Kvar att göra är att
putsa ett (1) fönster,
dammsuga,
göra rödkålssallad,
sätta röda ljus i ljuskronan och
hänga pynt i densamma. 
Sedan är det klart!
Liten promenad,  kanske.  Mycket sticktid, perfekt! (Stickar strumpor med stickor 2,0 och Selmakrage med stickor 15,0)
Hoppas ni alla får precis den jul ni önskar och behöver!  God jul!  

onsdag 21 december 2016

Tågsockor

Kollegan S ska få barn runt nyår och jag har  stickat tågsockor. De är ju inte så fina att se på men lär sitta på bra. Jag stickade ett par pyttesmå vanliga sockor till hennes första barn och de var nog helt oanvändbara, fast det sa förstås aldrig söta S!
Ljusgrå alpacka och jag har krympt storleken med 10% och hela tiden nedan jag stickat har jag alternerat mellan två tankar:
"De blir alldeles för stora! " och
"De blir alldeles för små! "
Hoppas de blir lagom!

söndag 18 december 2016

På vår gata i stan...

...finns en dam som pysslar om oss alla lite grand.  Hon byter plats på soptunnorna så de ska bli jämnt fyllda, hon pyntar i entrén både påsk och jul, hon övervakar på ett vänligt sätt porten och förra sommaren klängde hon över ett staket för att kunna ställa ut en råttfälla där hon tyckte att hon sett en råtta... Det låter kanske inte så trevligt men det är faktiskt det. Hon tar lite mer ansvar, visar lite mer omsorg och är dessutom alltid vänlig och positiv.
Och hon har visat stor takt efter den gången jag trodde mig ensam i tvättstugan och roade mig med akustiken och sjöng så starkt och larvigt att jag inte vill tänka på det. Riktigt pinsamt var det när hon kom ut ur mangelrummet. Minns inte vad hon sa men något berömmande var det.
Jag vill bli som hon om 20 år och har  därför iår gett efter för julimpulsen att virka snöstjärnor. Jag ska hänga dem i entrén som min första ansträngning att bli en sådan där tant!

lördag 17 december 2016

Magisk ögla utan öglor

Jag ville köpa en 80cm lång rundsticka, 2,0 cm för att sticka bebissockor till kollegans bebis, men de stickorna var slut. Då fick jag ett förslag, att sticka med två stickor, en på var sida.
Det är alltid kul att prova nya sätt och jag ska verkligen ge detta en chans. Fördelen är att man slipper dra runt så mycket kabel.
Nackdelen är att jag hela tiden glömmer bort mig och så försöker jag få till magic loop med en 40cm sticka...
Fortfarande förkyld, envis historia, det här!

Vår Lucia

Här är han,  visst är han fin?
Jag har frågat honom om jag får lägga ut hans bild och det var ok!

tisdag 13 december 2016

Nya tider

På mitt jobb hade vi julfest och ett inslag är alltid att de yngsta dansar folkdans för kamrater, föräldrar och lärare.  I år nämndes i en bisats att den här gången är det damerna som för "för omväxlings skull"
Bara så,  och vi som tittade såg ingen stor skillnad men ändå!
Och dagens Luciatåg,  anordnat av elevkåren hade en vacker Lucia med skägg. Om det är ett sätt att göra det lättare för barn att få vara vad de vill och om det är ett sätt att  komma bort från skönhets-hets och andra dumheter när Lucia ska väljas så säger jag heja heja! Men om Maken och jag ska gå Luciatåg så ska banne mig jag vara Lucia! :)

söndag 11 december 2016

Lyxigt garn!

Som en dröm att sticka med, Asia från Lang yarns. Silke och jak, lent och fluffigt! Tummen är som på Purl Sohos arched gusset-vantarna, himla bra passform.  Hoppas de ska värma,  de är tänka som julklapp!

torsdag 1 december 2016

Jul i Göteborg

Här tas julen på allvar, 1 december gäller julpynt på för bussarna! I alla fall el-bussen!