måndag 30 maj 2016

Mer om min bomull

För två eller tre år sedan fick jag bomulls frö av Lilian  men de grodde inte, kanske råkade jag låta dem torka i något viktigt skede. I år köpte jag fröer och så har jag vakat över dem som en hök och av 6 sådda fröer blev det 4 plantor.  Än så länge bara en blomma men det finns flera knoppar.  Blomman påminner mig om blomman på mammas blomsterlönn, fast ljusgul. Hoppas nu det blir finfin bomull!

söndag 29 maj 2016

Långtröja

Ja, inte för att dem är så lång men den har tagit lång tid. Den började sin resa för fler år sedan än jag vill tänka på och i ett annat garn, Cotton light.  För drygt ett år sedan påbörjade jag istället tröjan i lin och nu är den klar! Hoppas dottern ska trivas i den!

fredag 27 maj 2016

Mer ulliga blommor

Så här kan tydligen en bomullsblommas knopp se ut. Slå ut nu, snälla blomma så att jag får se!

fredag 20 maj 2016

Blommor på bordet!

Håller på att tvätta ullen, blev nästan lite lättad när det var grov och rätt smutsig ull i botten av första säcken för den slänger jag direkt. Min familj är tålmodig men snart vill de nog kunna sitta där och jag har ännu nästan två säckar kvar...
Men såhär fint är i alla fall några utvalda tussar som ska få åka igenom kardmaskinen imorgon!

onsdag 11 maj 2016

Doftande paket. Och andra

Häromdagen sa maken i telefon att jag fått ett litet paket med posten.  Tror att han ville muntra upp sin trötta fru på hemvägen. Det visade sig vara en humörhöjare,  ett doftande paket med vitlöksklyftor och vitlökssalt med örter från Jämtland!

Tack,  Fale Artut! 
Klyftorna är inte provsmakade ännu men några korn av saltet på potatismos blev fantastiskt!
Igår fick jag andra doftande paket, tre säckar med ull! Present från kollegans far och den verkar bra sorterad denna gången!

Dessutom har jag fått paket med garn.  Insåg för ett tag sedan att jag hade för lite till koftan jag håller på med och började planera för en väst... Garnet tillverkas inte mer men jag finkammade nätet och hittade, skickade efter och fick... fel garn.
Så nu har jag upprepat finkamningen, hoppas det funkar denna gången!
Har också spunnit lite, eller med mina mått mätt, rätt mycket. 335 m tretrådigt i ull-och bambublandning. Vet inte just nu vad det väger. Härligt mjukt och mer cerise än bilden visar. 

tisdag 3 maj 2016

Öh...?

Övre delen av Avenyn har varit avstängd ganska länge och trafiken har fått ta andra vägar och det har varit STOOORA  saker på gång bakom planket.  Nu är det klart.
Jag tänker inte ställa utsmyckning mot skolbudget eller äldrevård eller så.
Jag bara undrar hur man tänkte?
I rättvisans namn ändrar vattenpelarna höjd och färg och det är kanske tjusigare en ljum augustinatt men jag förstår nog ändå inte.
Och lite undrar jag nog vad det kostade...