söndag 31 maj 2015

Den vår de svage kallar höst

Eller tvärtom, jag vet verkligen inte vad detta liknar. Men äppleträdet blommar och koltrasten fljötar. Och röjtrimmern startade. Så det blir nog sommar till slut!

torsdag 28 maj 2015

Styra och ställa

Min promenad till jobbet är nu delad i två delar. En promenad genom en skog och lite till och sedan tar jag en cykel och cyklar ned för backarna, ned  i stendalen där min arbetsplats ligger. Under dagen körs cykeln upp, jag tar buss eller spårvagn hem!
Genialt!
Två små stressmoment dock...det är alltid bara en eller två cyklar kvar där jag hämtar ut, populärt ställe, och bara ett eller två lediga ställ där jag lämnar. En gång stod min arbetskamrat där och hade just tagit det sista! (Händer detta inne i centrum är det inget stort problem, stationerna ligger tätt så det är bara att cykla till nästa!)

torsdag 14 maj 2015

Vid stugan

Maken och jag är vid stugan. Med spänning svängde vi in på den lilla vägen för vi visste ju att skogsbolaget varit där och röjt och gallrat.
För att släppa in ljus och luft. Och det har blivit så fint!
Ett fågelbo på verktygshyllan vid boden och en flugsnappare i holken. Massor av gula fjärilar och det är en helt ljuvlig dag då jag hinner känna glädje!

söndag 10 maj 2015

Klister

Min son har en vacker burk med klister. Jag blir glad av den lille penseln!

fredag 8 maj 2015

Konsert och stickcafé

Igår hade sonens orkester konsert på Kåken, dvs gamla Härlanda häkte. Där finns bland annat ett fint bibliotek och café. När jag kom var det fullt i caféet där konserten skulle vara. Så jag ställde mig vid sidan och tog fram min stickning och blev omedelbart inbjuden att sitta ned vid ett bord med slöjdande människor. En sådan fullträff, lyssna på sonens orkester OCH dricka kaffe OCH sticka! Ibland och plötsligt händer det! :-)
Jag stickade på dotterns lintröja. Stickglädje!


tisdag 5 maj 2015

Lappa och laga!

Makens tofflor har använts och har fått hål, ett på varje häl.
Nu ska de minsann lagas med en rejäl, gammaldags stoppning så att  de håller ett tag till, sedan stickar jag ett par nya!
En stopp klar, en stopp kvar! :-)

söndag 3 maj 2015

Utflykt

För flera år sedan hittade vi en beskrivning av en offerkälla inte så långt från förra stugan, offerkällan i Hälse.

Trots seriösa ansträngningar hittade vi aldrig själva källan...
Som lite plåster på såret hittade vi en annan offerkälla på en helt annan plats men igår hittade vi en helt fantastiskt fin offerkälla!  Man parkerar vid Öglunda kyrka och klänger sig sedan uppför svårt branta backar...och där är den! 
Och mycket annat vackert, mobilkameran och jag räckte inte till!

Vattnet strömmade liksom direkt ut ur berget! Magiskt!
Naturliga stenpelare till jättarnas salar!
Utsikten var milsvid, undrar vad man ser, längst bort?

lördag 2 maj 2015

Är det för mycket begärt?

Jag hade verkligen velat ha lite finväder, nu när sonen och jag är i stugan. Två stackars dagar. Det hade inte behövt vara strålande sol och varmt (fast det hade varit okej, det med!) men nog kunde det varit uteväder? Inne kan jag vara i stan. 
Ja, ja. Jag får väl sticka på koftan, då... :-)