torsdag 26 juni 2014

Sista plattan på plats!

Jag är inte stolt över resultatet men väldigt nöjd med att jag inte gett mig! Tur att det ska vara panel ovanpå och tur att maken påstår sig gilla att spika panel. Tur att man är olika.
Själv firar jsg med kaffe i mammas gamla Arabiakopp. Visst är den fin?!

onsdag 25 juni 2014

Naturupplevelser

Igår gick jag på en kvällspromenad och redan på bron över ån hörde jag katten! Hon satt mitt på ängen och pratade högljutt och upprört. Det var som hon var lite missnöjd med just mig för hon tittade på mig med runda ögon och pratade. Sedan gjorde hon vissa pauser då hon gick till attack mot tänkta småkryp men det enda hon fick tag på var en sten.
Samma promenad idag men ingen kattutskällning ikväll. Däremot såg jag en hackspettsunge få mat på marken. Det var ganska nära det träd där de hade bo förra sommaren så de kanske är bofasta?
Jag såg svalor och en björktrastunge. Lite längre bort klev fyra tranor omkring men de är verkligen lättskrämda och lyfte tungt och långsamt innan jag ens var i närheten.
Lite tidigare idag hörde jag korparna som var på krigsstigen och swoosh kom en stor rödbrun fågel med uppåtböjda vingspetsar svepande med korparna hack i häl om man nu kan säga så. Precis samma sak har jag sett en gång tidigare denna sommaren, kan undra vem den rödbruna är och vad han gör för ont? 
Nu sitter jag och njuter av kvällsvalkan och alldeles nyss fick jag se koltrasten mata en stor och klumpig unge. De sjunger inte så mycket nu men man vet när de är i närheten för då prasslar det i buskarna så jag tror att vildgresen är här!
( här lär ska finnas några riktiga bjässar!)
Bild lånad från DN
P.S.
Känner mig lite som Brandebys Kurt Olsson men nu måste jag rapportera igen: det brakade till i björken bakom rönnen och en duva flög rakt norrut och efter kom den rödbruna som svängde av åt väster. Kanske hade han något i klorna? Hm...får nog sitta här hela natten och bevaka!

Sista paret ut

Sista paret presentsockor! Vet inte vem som läser här så jag säger inte till vem de är ännu. :-D
Garnet är Cherry tree hill och skaftet har jag pyntat med små flätor!
Nu virkar jag på en hatt till mig själv!

tisdag 24 juni 2014

Jag hatar gips!

Vårt toalettrum i stugan får sig en välbehövlig uppfräschning och ny isolering. Mineralullen var rena njutningen jämfört med de förbaskade gipsplattorna som ska upp på gamla sneda reglar med 60-ish cm emellan medan plattj-larna är 90 cm...(Brukar inte skriva kraftord i bloggen men kände att det gav lite lindring denna gång, 'schäkta!:-D)
Mental note to self:
Mät noga första gången eller gör om och gör rätt. Med möda!

lördag 21 juni 2014

Ull-arbete

Jo, men det finns olika sorters ull...

fredag 20 juni 2014

torsdag 19 juni 2014

Människospår

Vi lämnar alla spår efter oss. Sonen berättade igår att det är en och samme man som gav oss både blyad bensin och freoner. Han var förstås en problemlösare vid det tillfället men konsekvenserna på sikt kunde han knappast ana.
Det finns andra människospår och sonen och jag tycker båda om förfallna hus, ruiner och fornminnen. Så igår cyklade vi iväg på vad som till slut blev en 2,5 mil lång tur. Hyfsat långt för mig.
Vi cyklade förbi en bastu:

Vi hittade med lite med möda de två stenarna vid Trestena, bara en i taget fick plats på bild, de var enorma:

Man blir ju nyfiken på den tredje stenen! Välte den och ligger begravd under jorden? Eller utgör den bro i någon trädgård? Trappsteg i någon kyrka?

Strax därefter blev det lite otäckt, vi mötte en jättestor lastbil med släp på en pytteliten, idyllisk grusväg. Och så kom det en till och det sprutade grus på oss och luften var full av damm. Det kom en till och så ännu en... Vägen ledde ned till ett grustag....
Sedan cyklade vi förbi den minsta häst jag sett som hade ett föl så pyttelitet att jag saknar ord! Strax efter var det dags för den största tjur jag sett och kanske den största flock med nötkreatur jag sett på riktigt. De strövade över savannen, ville jag skriva men det är bara före att det kändes lite som på TV.
Sedan fick jag syn på denna förfallna pärla:

Vilka bodde där, varför övergavs ett så vackert hus och hur ser det ut därinne nu?
Strax bredvid låg Bjärka kyrkoruin:

Församlingarna i Bjärka och Härlunda tyckte båda att deras kyrkor var för små så de rev dem och byggde en gemensam som fick heta Bjärkalunda kyrka. Väldigt rationellt!

Idag tror jag inte att jag ska cykla. Alls...

onsdag 18 juni 2014

Men här är den ljuva sommaren...

Med Uncle Kracker's Follow me i öronen  fylldes jag av lycka!
Ännu ett läsår avklarat.
Lektioner, möten, sorgliga besked, stödlektioner, svåra förtroenden, konflikter, betygsättning och stress men också lektioner, goda nyheter, vänskap, elever som lyckas, glada förtroenden...
Att umgås med unga ställer krav på mental närvaro och snabbhet i uppfattningen. Det kan vara fantastiskt men också tröttande. Och ibland frustrerande.
Ibland möter man föräldrar som ställer till det. Ibland föräldrar som man skulle önskat att man var.
Nåja, det har varit ett ansträngande år och efter terminsavslutningen kom tröttheten vällande med yrsel och huvudvärk...Men precis på denna vackra plats slog det mig att jag tagit mig igenom. Och hjälpt några på vägen. Och inte lämnat alltför många surdegar bakom mig.
Och då kände jag mig lycklig!
...in the eye of the beholder...

Vem var det som sa

Att inte jag kan sy?  (Det kan ha varit jag själv!:-D)
Nåja, fyra raka sömmar i grillskyddet klarade jag galant! Väldigt nöjd!

lördag 7 juni 2014

Fågelliv

Vi har svartvit flugsnappare i holken men i "skortenen"  på boden bor en talgoxe!

fredag 6 juni 2014

New socks on the block

Nu är ännu ett par presentsockor klara. Garnet är Arwetta och jag har stickat från tån och upp, magic loop och båda på en gång. Jag är nöjd med att ha stickat två färger med gott flyt.
Nu är det bara två presentsockor kvar att sticka!:-D.

måndag 2 juni 2014

Morgonstund har guld i mun

Nu är första krasseblomman här och ännu ett par presentsockor klara.  Tur det för de ska levereras imorgon!