måndag 30 september 2013

Helg i stugan

Åh, det var skönt! Vi åkte iväg på fredag kväll och hade en skön helg i stugan. Vi byggde ett vedförråd och avslutade sommarens odlingar men mest vilade vi.

Jag virkade några tawashi eller hur det stavas; virkad scrubbie.
 
Tycker att de är gulliga men är inte helt säker på att jag vet riktigt om jag kommer att använda dem.
Lite ull kammade och spann jag men hade för lite tid så det blev bara 50 gram.
 
Navajotvinnat är det men jag behöver lära mig mer om att få till det vackert när jag vill blanda två eller flera färger på ullen.
Jaha.
Känner liksom att detta inlägg blev lite ...gnälligt och misslynt....utom det där om stugan, då.

fredag 27 september 2013

Ny höstoutfit

Min ipod hade en smula motflyt häromsistens och snälla dottern lånade ut sin iPod till mig. Men nu är jag ju orolig att jag ska råka förstöra den på ett eller annat sätt.Så jag har stickat virkat ett skyddande hölje.

Med matchande hörlurssladd!

Först tänkte jag sy på knappar men kom på att de kunde ju faktiskt vara ett hot mot iPodens skärm i ett trängt läge så jag bestämde mig för att öglorna är handtag att fånga den i om den vill ut och flyga.
 
Som Lilla Rosa gjorde.

torsdag 26 september 2013

Färdig mössa

Åh, den blev fin! Man får ju inte berömma sig själv men jag är så väldigt nöjd!
 
Jag tycker att mössan är vacker och det är inte min förtjänst, det berömmet ska Susan Andrerson-Freed som gjort mönstret och beskrivningen ha. Fast färgvalet är mitt och jag gillar det!

Jag tycker också att jag lyckats med det som jag föresatte mig att göra; att lära mig sticka med två färger!

Mössan är lite stor och lös men härlig på huvudet. Och varm! Nu kan vintern komma, jag ska bara sticka matchande vantar, också!
(Drops Alpaca ur lagret och det finns nog till ett par vantar också! Härligt att sticka med garn ur lagret!)

onsdag 25 september 2013

Ännu en reflexhandling

Ja,ja... nästan lite väl putslustigt, men i alla fall, ännu en reflex har sett dagens ljus:

Och nattens mörker! :-D

Kanske borde gå och lägga mig.
Skulle bara säga att det är samma modell som jag virkade snöstjärnor i vitt bomullsgarn i vintras, men de blev finare. Med reflexgarn blev den liten och knatig, bör nog sys fast för då kan man spänna ut den lite...jag ska sy fast den på handväskan! Kom jag på nu. Är som Madicken, precis, får mina infall snabbare än en gris kan blinka. Blink-blink!
Hm...
Sov gott!




tisdag 24 september 2013

Litet snabbt projekt

Mormorsruta!














Ja, jag vet.
Ful!!! :-)
Grå och bucklig, liksom.
Vad är poängen?
Jo, det här:

Den är virkad i reflexgarn och är höstens första reflex!

söndag 22 september 2013

Detta var rolig stickning!

Påbörjade denna mössa i onsdags på stickcafé. Mönstret är ut Nordic knitting traditions fast jag stickar lite vildare färger eftersom jag håller mig till restgarner, Drops Alpaca.

Jag har varit hos mamma i helgen men eftersom det var punktering på bilen blev det massor av sticktid på tåget.

Den är snart färdig, jag har börjat med ihoptagningarna.
Eldad av denna framgång lånade jag med mig mamma gamla urblekta mössa. Hon freestylade ihop den av rester från bohuskoftan som hon stickade på 70-talet. Koftan är utsliten och borta men mössan, som jag alltid beundrat, finns kvar.
 
Lite medfaren och blekt men ändå vacker! Kanske kan jag göra något liknande?
Sent omsider har jag börjat lyssna på Stickpodden. Småputtrigt och med stor igenkänningsfaktor. Jag är bara på avsnitt 4 så jag har lite att ta igen!

torsdag 19 september 2013

Stick-café

Brun hårig.
Kyckling lever.
Sär skrivning.
Men det tar emot att skriva stickcafé...eller, nej, det funkar ju! Stickcafé!
Jag var på stickcafé för första gången på länge igår och det var så trevligt! Jag hade inte gått om inte Malin hade puffat lite på mig med en enkel fråga av typen "kommer du?" Sip & Knit på Condeco på onsdagar är "mitt" stickcafé. Om du inte har något att gå på så skaffa dig det för det är trevligt att sticka tillsammans!
Jag påbörjade en mössa i många färger. Det blir liksom två flugor i en smäll; lite mer övning på flerfärgsstickning och detta  i restgarn från garnlagret!

Drops Alpaca, så det är definitivt inte synd om mig!

tisdag 17 september 2013

Så kan det gå!

Idag tappade jag min iPod. Har hänt massor av gånger förut men denna gången slank den in under en stillastående spårvagn. Spännande var det men när vagnen åkte iväg behövde jag inte fundera mer, krasch, krasch sa det:

Och den går inte att spela mer, nej.


Men jag har avslutat en mössa till som ska gå till Hjälpstickan.
 
Akryl i glada färger!

Och så har jag lånat en bok som heter Nordic knitting och det är ju alltid lite balsam för själen att titta på fina stickningar!

Interludium

Nu bubblar stickivern i mig igen:
Innan jag ger mig på mitt opus magnum (storkoftan med extra-allt, jag slänger in fickor med dragkedjor också, utöver  fair isle, flätor och spets!) ska jag sticka fingervantar till mig, sockor till LC, sjal till HS, sjal till JK samt en massa varannan-för-annan-jox. Minst varannan! :-D

Just nu håller jag på med vantar stickade från toppen och ned men ändå med tumme på sidan...har en väldans ny och fräsch plan på hur det ska gå till!
Mötesdax! Stickdax! Yippieeee!

P.S Jo, och så en tam i vanligt garn med mönster i luddigt!

fredag 13 september 2013

På banan igen!

Två akrylmössor har sett dagen ljus och en tredje är på gång. Jag skulle inte bära dem själv för mitt hår och akryl är en dålig kombination förutom att färgerna kändes roliga till sockstickning. Jag gjorde ett par till dottern men de gick sönder rejält vid första användningen. Tålde inte att gnidas mot insidan av stövlar!
Men som sagt, kanske att någon annan blir glad av färgerna och tycker att det är fina och värmande mössor.
 
Mitt garnlager har därmed minska med två av de minst av mig omtyckta garnerna och nu finns det en sticklängtan i mig. Jag tittar på bilderna i dessa två böcker och drömmer:

Hjärnan sysselsätter sig med färger och mönster och planer och det känns härligt igen!
Trevlig fredagskväll!

lördag 7 september 2013

Ensam socka söker...

Denna gång med 14 deltagare!

(Nä, det är inte okej att matcha en socka med ljusblå rand med en med mörkblå, ränderna finns där av en anledning! Som de där banden man fick på BB. Inte fasen hade jag gått med på att bli matchad med vilken  bebis som helst bara för att den hade ett band! Randen, liksom banden, bär på information!!!)
Jag kan också rapportera om en lycklig återförening:

Glömde den ena på oklar plats hos mamma och min syster som var på besök efter mig, lokaliserade den sände den hem till mig, tack Birgitta!
Trevlig helg,
önskar
Vän Av Ordning

torsdag 5 september 2013

Sticklusten

Jag SKA arbeta alldeles strax, måste bara berätta om GRUNDBULTEN. Uttrycket är snott och förvanskat från boken Grundbulten av Kenneth Ahl, men här är min variant.
Ibland när jag känner mig kraftlös och lustlös så finns det en grundbult som måste hittas, lossas och oskadliggöras och så släpper  allt. Ibland är det att få diskat, ibland är det att rätta färdigt provbunten. Ibland är den svår att hitta, ibland vet jag vad det är som låser upp mig mentalt.

Det är inte konstigt om jag är lite trött, jag har ju flyttat så väldigt och själen kanske är trött.
Men jag tror inte att det är det som är problemet med tanke på sticklusten, jag vilar ju i mitt stick(miss)bruk.

Jag tror snarare att det är två saker:
1) Jag behöver utmana mig själv, sticka, om inte SVÅRARE saker så, STÖRRE saker.
2) Mitt garnlager består till största delen av småslattar och är lite trist med en massa garn som jag inte längre gillar.

Just nu tänker jag inte köpa garn för att dra igång något stort projekt, utan tänker skaka liv i min idé med varannan-för-annan. Det var länge sedan jag stickade till något hjälpverksamhet så nu tänker jag rena mitt garnlager genom att sticka saker till Hjälpstickan. Och först ut är en mössa som jag stickat förut som är lite trixig och jag stickar den i ett neon-pastell-färgat akrylgarn med tanke på dem som tycker att ull kliar. Bara för att jag inte skulle vilja ha den på håret kanske någon annan faktiskt vill.
Alltså, lite trygghetszon, lite utmaning och den goa känslan av att röja i garnröran; japp, jag tror att det är rätt medicin. Och sedan ska jag sticka mig en storslagen kofta. Med flätor OCH fair isle OCH spets OCH besynnerlig modell, svårt och stort ska det vara! :-D

tisdag 3 september 2013

En längtan for förbi...

Det är lite trögt med sticklusten. Jag längtar efter att längta men det händer liksom inte. Får lust att sticka ännu en mössa men...nej, jag har så många att jag kan ha en ny varje dag hela vintern, det håller liksom inte. Nya vantar...varför? Strumpor...men nej. Sjal...nja...
Och så idag, klockan halvtre, öppnade jag dörren till rum 109 och  för en sekund visste jag verkligen vad jag ville sticka, hela själen spratt till av glädje....och så försvann det igen!
Jag har försökt spela filmen baklänges; vad såg jag, vad tänkte jag på, vad hände? Men det hjälper inte.
Snart ska jag gå på stickcafé igen, då kanske det släpper?