fredag 30 augusti 2013

Fredagsfrid och färdig halsduk

Jo, stilla fredagkväll avnjuts här. Halsduken blev klar och jag är nöjd.

Garnet är Sport som säljs på COOP, 70% ull, 30% något annat. Jag har stickat med stickor 4,5 och det är flätor på båda sidor, vilket gör halsduken luftig och fluffig. Jag har stickat den som en bebishalsduk så att man slipper knyta, den ligger platt och fint. Färgen är bäst på översta bilden men den ser kort ut!

Det gick åt lite mer än ett och ett halvt nystan så nu är frågan vad jag ska göra med resten av garnet?

torsdag 29 augusti 2013

Planer av olika slag

Jag stickar inte mycket nu men gör många planer.
Idag åkte jag till gamla lägenheten för att hämta lite bakjox, ska baka till kollegorna imorgon men när det var dags att börja göra smet hade jag ingen blandskål och inget recept... Det löste sig med syltgrytan (som jag av någon anledning har här!) och recept på internet.
 
Nu har det varit en spännande stund medan jag funderat på om receptskrivaren möjligtvis äger en större "stora ugnsplåten" än jag. Synd att få kaksmet i botten av ugnen innan man ens haft den en vecka!

Så planerar jag en tröja med fint ok, kanske bohusstickning eller fair isle-ish. Jag har fin-garn i ljuvliga färger som jag fått av maken. Om jag kompletterar med grått kan det nog bli fint.

Mina planer på att bli lite bättre på att ta hand om mig går ganska bra. Igår var det tvättkväll, då tog jag spårvagnen hem och när jag trött släntrade iväg hemåt idag var det en hårsmån från att fötterna gick  mot hållplatsen...men i det kritiska ögonblicket beslöt min iPod att spela Glad-listan och drog helt överraskande igång med Walking on sunshine och med den i öronen var det lätt att börja klättra hemåt! Det är bra när apparaterna är stöttande!

tisdag 20 augusti 2013

Flätor

I mitt liv nu finns inte tid för spännande stickutmaningar men väl för lugnande, samlande stickningar. Just nu är det en halsduk med flätor.

I en bok hittade jag en beskrivning om hur man fick flätor på båda sidorna och det tyckte jag såg intressant ut, kopierade och lade undan i gömmorna till i fredags då det var dags.

Och det blir fint på båda sidor men för det första var det ju inget särskilt märkvärdigt att åstadkomma och för det andra tycker jag att flätorna saknar lite av skärpan.
Trixet var helt enkelt att sticka en rät, en avig och se till att flätorna görs med jämnt antal maskor i varje del. Tror jag att det måste vara...
Bredvid stickningen ligger fjärrkontrollen till TVn, den har varit borta ett tag men är nu lyckligen återfunnen.

Hur det går med mina nya beslut? Det går bra. Jag går, till och från arbetet varje dag. Ingen fuskstickning i väskan.  Igår höll jag på att ta bussen hem (under förevändning att jag var osäker på när tvätt-tiden EGENTLIGEN började...) men lyckades muta mig själv att gå hela vägen. Jag har fuskat, men bara helt lite, med bloggläsning och facebookande. Det som hittills fallit helt är hemlagade luncher, det är jobbigt utan ugn. Men det kanske snart löser sig och då ska här lagas lunchlådor! (Såg just på Östnytt att det är massor med fusk med restaurangmaten och det var väl ändå ganska lätt att räkna ut?)

onsdag 14 augusti 2013

Morgonstund har guld i mun...d

Vaknade 04:18, pigg som en spigg! Apropå fisk så åt jag stekt strömming till lunch i går, den var inte hemlagad men mycket god, Strömmingsluckan på Magasinsgatan, rekommenderas varmt!
Idag stiger dimman upp bland kullar och träd och vips ser man riksväven igen:
 
Fast det syns inte så bra på min bild.Det är inte in bland träden jag menar utan mer borta vid horisonten... Men Elisabet Hasselberg Olsson visste minsann hur man skapar en bild av ett landskap som finns precis överallt! Tror jag, jag har i alla fall känt igen den  på många ställen i vårt avlånga land.

Jag har ändrat mig lite beträffande vad jag ska ha som möteshandarbete på jobbet. Jag ska virka mormorsrutor! Inte min bästa gren, kanske, men vad gör man inte för ett gott ändamål!
Läste om detta hos Sarah med bloggen De Otaliga projekten som i sin tur länkade till Mitt engagemang med filtprojektet. Kanske är det rätt läge för mig med mormorsrutor, vi får helt enkelt se! Den första blir nog klar idag!

måndag 12 augusti 2013

Nya beslut

Jag ska sanera lite i mitt liv, olika delar ska separeras lite bättre för ökad mental hälsa!

1) Jag ska gå fram och tillbaka till jobbet varje dag! Definitivt till...nedförsbacke och fin väg. Hem ska jag...SPRINGA! (Öh, skojar bara!) Jag ska försöka gå hem också för det allra mesta.

2) Jag ska (av olika anledningar, se ovan!) sluta uppfatta transporttiden mellan hem och arbete som sticktid. Det gör mig bara frustrerad att tro att jag ska få sticka när det uppenbarligen inte kommer att fungera så och dessutom kommer det att locka mig att fuska med punkt 1).  Det är istället ställtid. För Hulken går omvandlingen fort men vanliga människor mår bra av en halvtimme mellan jobbperson och hemmamänniska!

3) Jag har kopplat bort privatmailen från arbetsdatorn. De som har bråttom att nå mig får SMSa.

4) Mobilen ska ligga på arbetsbordet, inte i fickan. Mobilen på bilden är en något nyare modell, hittade ingen bild på min....

5) Hemdatorn kommer inom kort bli en stationär, då kan jag inte sitta och fuska bort sticktid och TV-tid med slarvsurf.

6) Den nyligen påbörjade sockstickningen ska bli min jobbstickning, det är en del möten här och då behöver jag en go stickning för att bli en bra mötesdeltagare.

7) Arbete ska vara arbete, fritid ska vara fritid så inget bloggande och facebookande på jobbet, tack!

8) Inte en massa slarviga köpeluncher, drypande av transfetter för dyra pengar. Hemlagat, ska det vara!

Ja, så blir livet för den nya, förbättrade modellen av mig som sedan ska få tid över framåt kvällen för en ordentlig, sammanhängande stickstund! Varje kväll!

Samtliga bilder idag är lånade och hela inlägget är gjort på jobbdatorn. Och idag ska jag till batteriaffären och biblioteket efter jobbet så det blir ingen promenad hem...men I MORGON! :-D

söndag 11 augusti 2013

Så tar vi tagelskjortan på...

Nej, inte tagel men nässla. Det låter som att det ska vara sticksigt men som jag skrivit förut, garnet är silkigt och lent. 70% ull och 30% nässla. Så här blev sockorna:

Lite mönster ovanpå foten, annars min vanliga variant stickad från tån och upp, hälen med liten kil och korta varv.

Jag är nöjd, de känns fina på foten och precis två nystan gick åt, detta är vad som blev över:

Nu har jag förstås börjat på nya sockor, bekvämlighetsstickning eftersom jag börjar arbeta och behöver den typen av stickning till möten och sådant. Men det stora med denna bild är inte att jag lagt upp nya strumpor utan att de ligger på vårt soffbord.

Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur mycket jag skulle komma att sakna mitt soffbord. Inköpt av mor och far den gång de satte bo.
Allt är inte hitflyttat ännu, men nu pausar vi lite. Orkar inte pressa vidare precis nu, inväntar nya krafter som alldeles säkert kommer vilken dag som helst!

fredag 9 augusti 2013

Första riktiga flyttdagen!

Som jag tjatat om detta! Men nu har första stora flyttlasset gått allt medan maken och jag tittade på:

Vilka underbar flyttlyx! Vi beställde alltså en flyttbil och två man som skulle ta hand om alla hyllor, soffan, fåtöljerna och stora glasskåpet, och det gjorde de. De bar och bar, drack lite vatten och så bar de igen. Tyst och effektivt. Och skickligt. Vi har en monstersoffa men de lirkade och vinklade och lyfte och vred och plopp var den på plats!
Listig kärra hade de också men den kom nästan inte till användning så länge jag tittade på


Företaget heter alltså Flyttdax och skulle jag få för mig att rekommendera ett företag någon gång så skulle jag kanske rekommendera dem! :-)
Sovit dåligt har jag gjort den sista tiden så i eftermiddag har jag tagit en liten lur i nya sovrummet.
Vi är så glada; vår nya lägenhet är så ljus och...glad!

När sonen började packa så liksom återfann han sin knyppeldyna och nu har vi en deal; han ska lära mig att knyppla och jag ska lära honom att slå frivoliteter.

Jag har gjort mina första "korsning, vridning, korsning, vridning" vilket sammanlagt blir ett dubbelslag på spetsen "Udd och stad".

Så här ser den ut, men detta har inte jag gjort, det är sonens verk!


Imorgon kommer kära syster Birgitta och hennes goa söner och den ena sonens flickvän och hjälper oss med lådor och mindre möbler.

torsdag 8 augusti 2013

Rundkrokning

Små projekt passar bra när man flyttpackar. Min lilla medicinväska som jag har i handväskan råkade ut för en olycka och blev helt indränkt i parfym. Det luktar för all del gott men ändå, det är ju bland annat och viktigast astmasprej i väskan och när andningen går trögt hjälper inte ljuva dofter, de snarare stjälper.
Så jag letade efter en ny men den enda jag hittade i bra storlek var liksom i nät så när jag i packbestyren  hittade en liten rest av mitt Noro Aya (läs: när jag i packpanik satt och lugnade mig med att gräva i garnkorgen!) uppstod tanken att göra ett fodral till fodralet.

Jag krokade från var ände på samma lilla nystan och hade det funnits en meter till av garnet så hade det blivit mer lagom stort.

Men det duger bra såhär!
För er som ännu inte provat rundkrokning; gör det!

tisdag 6 augusti 2013

Fotomöda

Jag brukar tycka att det är svårt att fotografera mössor och hattar på plats men det finns fler kroppsdelar som är svåra att få bra vinkel på:

Särskilt i glödlampsljus:

Nåja, tredje gången gillt, kanske:

Det är alltså min höftvärmare som är klar. Lite drygt två varv kring kroppen blev det innan garnet tog slut och den gör jobbet, efter fotograferingen slet jag den av mig, helt genomsvettig. Så nu är det bara att invänta den kyliga hösten. (300 gram av garnet 7 bröder. Först tyckte jag att det var ett tråkigt garn, nu överväger jag att åka och köpa mer!)
Jag har börjat sticka i Onion-garnet, ull/nässla.
 
Det blir ett par tossor eller sockor och att sticka det garnet är som en karamell, det rinner mjukt och lent mellan mina fingrar och glänser vackert. Jag stickar ett enkelt mönster på ovansidan bara för att garnets glans ska komma till sin rätt.
Flyttningen? Äh, det går väl men nu slipper jag tänka på det. Fast man kan verkligen undra varför jag är vaken mitt i natten! :-D

söndag 4 augusti 2013

Ljuvlig paus

Fredagskvällen flydde vi från en lägenhet i flyttoreda till stilla frid på landet.
Här var lite torrt, en del  av våra odlingar hade kommit av sig men själva naturen klarar sig fint.

(Till och med fast det var dottern som tog bilden kommer fötterna med, min kära, röda, filttofflor!)
På måndag drar vi igång sista fasen av flytten men nya krafter. Tack för alla stöttande kommentarer!

torsdag 1 augusti 2013

Nycklar hit och dit

I förrförrgår lämnade min syster sitt lugna hem och åkte till Göteborg för att hjälpa till med städningen av dotterns lägenhet. (Dotterns själv hade börjat arbeta, det blev ju lite tajt med tid...) Min syster städar så änglarna sjunger, det blir rent, det blir fint man kan svära på att det blir nytt!

Så i går lämnade jag nycklarna helt trygg med att det inte skulle gå  att hitta en prick som inte var fin.
Efter en massiv insats hos oss drog min syster vidare till mamma och fortsatte städa.
Och när jag lämnat nycklarna kom jag efter och löste av henne och nu är nycklarna även till mammas lägenhet lämnade. Och det ser ganska mycket ut som ett hem, här hos mamma.

Vår fantastiska flyttkarusell börjar bli genomförd. Nu ska vi ta en vilohelg och sedan kör vi igång med flytten för maken, sonen och mig...men där finns inga deadlines, det är liksom lugntt och fint, vi ska vara ur vår lägenhet den sista september!
Lite trött är jag nog, men det blir bra när det blir klart!