lördag 29 juni 2013

Resa från grönskan

Dagen igår började inte så bra; det var en väldigt hård bit i nötblandningen som jag satt och mölade i mig och det visade sig vara en bit tand. Ungefär en fjärdedel av en av mina kindtänder. Jag har jättefina tänder och därför är det extrasynd om mig när något händer med dem för jag är inte förberedd! :-D

Sedan visade det sig att jag blivit farfaster och det lyste ju upp dagen högst betydligt! Presentmössan har legat klar ett bra tag, ibland är jag ute i god tid. Jag har till och med stickat två, så nu gäller det att välja. Ska bebispojken få hjälmen:
eller den modifierade jordgubbsmössan?

Kanske båda, men det kan verka lite för ettrigt, tycker jag.... Vad vill man ha, när man just fått en bebis? Det var så länge sedan för min del, så jag minns liksom inte...

De sanitära här i stugan är inte riktigt på topp ännu men igår tog jag mig en dusch:


Själva kabinen, som dottern har byggt,  funkade utmärkt men duschen som är en campingdusch ( = en gummipåse med slang) skulle behöva hänga högre; som  det blev nu fick jag kräla som en orm med kramp för att komma under det stillsamt strilande vattnet. (Skräphögen i förgrunden kunde undvikits om fotografen varit lite mindre lat!)
Men sedan blev det middag med nybakt bröd och jordgubbar med choklad till efterrätt under parasollet, dörjen vi ont så ha'n vi la gott, som mamma brukar säga! :-D
Vet inte hur det borde skrivas men idén är nog att även om man tappat en bit tand så är det fullt möjligt att njuta lite av livet. Ändå!
(Nä, det är lite ont om distans när det gäller tänder för min del...)
Nu ska jag emellertid lämna detta paradis för att uträtta en massa ärenden av olika slag men snart är jag tillbaka!

torsdag 27 juni 2013

Mössa Cecilia är färdig!

Mitt projekt det här året är att lära mig sticka med flera färger. Och inte hjälpligt utan BRA. Flytande. Utan att sitta efteråt och korrigera trådar. Utan att sitta och sno benen runt varandra i irritation.
Och jag är en bit på väg!

Beskrivningen till mössan och garn beställde jag från Stackmora vävstuga i Orsa och fick ett handskrivet mönster med de färger jag "valt". I brevväxlingen skrev jag att jag ville ha en färggrann mössa och det fick jag!

Delvis är jag toknöjd! Där finns vissa fel och så finns det vissa saker jag gjort med vett och vilje men få är de som kan se vad och var. :-)
Nu ska jag skynda mig ut och spola av grillen och eldkorgen innan regnet kommer...(lät lite onödigt, kanske?)

onsdag 26 juni 2013

Fint besök och nya strumpor till dottern

Oj, så det har regnat idag! Lavendelkrukan på utebordet har säkert tre centimeter vatten i sig.
Men då har jag fått stickat lite, också!
Jag har gjort färdigt ett par strumpor till dottern.

Helt vanliga fast "den andra hälen". Jag stickar nästan alltid från tån och upp, båda på en gång med magic loop och häl med korta varv, men man får variera sig. De är stickade båda på en gång, från tån och upp men som sagt, med den andra hälen. Den ser ut som de blir när man stickar en hällapp först och sedan en kil:

Garnet är Zauberball. Behagligt att sticka, vackra nyanser.
Jag har också virkat klart mina afrikanska blommor, det blev 7 st, som midsommarblommor.

De är virkade i det delvis hemspunna tokgarn som jag gjorde i våras och jag tänker tova dem och ha dem under måttligt heta grytor! Jag virkade ihop dem direkt, det är ju helt magiskt och gör hela tanken på att sticka fler blommor en annan gång fullt möjlig.
På midsommarafton fick vi fint besök. Han kom gående genom gräset, högljutt pratande.

Min inre röst sa mig att hans namn var Prisse, eftersom han kom till midsommarfesten måste han ju vara en fest-prisse. Men när jag berättade det för dottern tyckte hon att jag sa Christer och på något sätt utvecklades...eller invecklades...detta namn till Carl-Christian.

Han verkade gilla musik också! (Dotterns knä ser gigantiskt ut men är i verkligeheten mycket smalt och elegant! Det är väl som de säger att kameran alltid lägger på 5 kg och här tycks allihop ha hamnat på hennes vänstra knä! Gitarren ser å andra sidan ovanligt liten ut och det är för att det är en ukulele!:-D)

Kanske tyckte han det var värt att samsas med ukulelen när han i alla fall fick sitta hos sin favorit!
Carl-Christian verkade tycka att det var bra under vårt parasoll men sedan har han nog hållit sig under tak hemma hos sig själv för han har inte synts till mera!
Nu ska vi trotsa regnet och gå ned till ån och se om vattnet brusar lite extra kraftfullt idag!

lördag 22 juni 2013

Nästa projekt!

Dottern har skickat mig en bild så nu vet jag vad jag ska göra resten av somm...åre...decenniet!

Vi har fyra cyklar bara här, två i stan, japp, om jag börjar nu är jag nog klar till 2020! :-D

fredag 21 juni 2013

Midsommar!

Det är inte helt lätt med internet här i stugan, och jag avser att ta vinken; "Håll inte på med datorn nu, det är sommar!"
Men till slut har jag i alla fall bytt minbannerbild, den gamla var tagen i gamla stugan och eftersom det kommit in ett nytt element i mitt handarbetande, spinningen, får också spinnrocken vara med. Är inte helt nöjd med bilden men den får duga ett tag.
Vi ska njuta sommar här i stugan och jag ska hinna sticka och spinna men det blir en sommar av flyttbestyr; mamma får ny lägenhet liksom dottern och dessutom  maken, sonen och jag.
Mammas lägenhet är helt nyrenoverad med sprillans nytt badrum.
Vår lägenhet behöver renoveras en del utom badrummet som dessutom har ett fönster med fantastisk utsikt, bilder kommer! :-)
Dotterns lägenhet vet vi inte än men hoppas hoppas, hoppas....håll tummarna att det blir som vi vill!
Nu ska jag strax sätta mig och sticka på min mössa, jag lär inte behöva den på huvudet på ett tag men jag behöver den i händerna nu.

Från oss alla, till er alla; en riktig glad midsommar!

torsdag 20 juni 2013

Utflyk, storslaget och misslyckat affärsprojekt

Igår var det cykelutflykt. Sonen och jag cyklade genom ett fantastiskt sommarlandskap och blir det inte en enda vacker dag till den här sommaren så hann jag uppleva allt på en enda dag! Dofter, ljud och underbara vyer...och en garnaffär som bonus:

Vi hittade också  en ödekyrkogård:

Magisk plats! Stora askar längs muren och några gamla gravstenar kvar kring själva kyrkoruinen.
Målet för vår utflykt var Syltängarna, en plats där man en gång planterade ekar med tanke på att få fint virke till att bygga skepp av. Tala om långsiktig planering!!! Men hur det var så kom det kom av sig och ekarna blev kvar:

Svårfotat med min kamera men det var ett fantastiskt ställe.
Ännu mer svårfotade var de två får som smitit från gården där de bor och gick och betade på andra sidan vägen. De blev skrämda när vi kom och sprang hem så där gjorde vi väl en god gärning!
En fästing och en rostagg fick jag med som minne av dagen och som sagt, massor av sommar inlagrat i skallen!
Idag bär det av mot Göteborg för nästa steg i flyttplanerna, de känns nu ganska så konkreta men det gäller att inte ropa hej förrän alla papper är påskrivna!
Det finns en sista del i detta som ännu är väldigt oklar; som den krassa naturvetare jag eventuellt är tror jag benhårt på magi och goda tankar; anhåller om ospecificerade stöttande tankar för att även sista pusselbiten i vår flyttomania ska falla på plats!

tisdag 18 juni 2013

Äsch, nu trillade jag dit ändå!

Har tyckt att African Flowers är så förtjusande ända sedan jag såg dem första gången men som inbiten mormorsruteskeptiker och ickevirkare har jag värjt mig. Men nu är jag lite försvagad av olika anledningar (mer om det strax!) och lyckades inte hålla garden uppe, se vad jag gjort:

Olika hårt har jag virkat, förstås. Som vanligt. Men det ÄR roligt. Eller...lite mer som ett gift...
Varför är jag lite försvagad? Jo, nu är vi på gång med att flytta igen...

lördag 15 juni 2013

Bäver!

Försökte fundera ut en snitsig rubrik men det behövs ju inte, det är snitsigt nog som det är! :-)

Jag gick på kvällspromenad och fick syn på en bäver. Kamera? Nej... SMSade till barnen som kom och efter en liten stund var det två bävrar som grejade i vattenbrynet.
Sedan råkade vi nog skrämma dem för plötsligt slog de båda till med svansen och borta var de!
Efter en stund var den minsta tillbaka, sorglöst gnagande på en pinne:

Dottern tog kort med mobilen!
(Lite tidigare på dagen såg vi elefanter...Jag lovar, det är sant! På en äng utan för Jula i Skara!)
För övrig såg jag en fin spinnrock på Second hand i Skara och en svartmålad knäpphärvel, listig konstruktion men lite trasig!
Jag sitter ute och hör lomen hoa sitt ensliga hooo, tror att jag går in till barnen nu!

lördag 8 juni 2013

Här är gudagott att vara!

Vi har varit aktiva idag!

Tvättad uteplats (vägrar skriva "deck"!)

Uteplats under inoljning, dotern in action! Massor med olja gick åt, så intorkad!
Potatisodling i det lilla:

Fult vedförråd som hängde som en vårta på huset nedtaget:

Framåt kvällen gick jag ned till utsiktstornet som förre ägaren byggde:

Det behöver rensas framför, sedan kan man se ungefär dethär:

Jag satt däruppe som en drottning och drack mitt kaffe, lite trixigt att få upp koppen utan att spilla men det gick men såg som sagt inte så mycket på grund av yviga träd.
Jag såg att där fanns gula liljor i kanten av maden och (nästan) utan minsta tanke på fästingar och sådant trängde jag mig fram som den värste Djungel-Jim för lite närbilder:

Men när jag skulle ta den där pangbilden på en enskild blomma tog batteriet slut! Därför blir det inga bilder på liljekonvaljerna, bäverns rutschbana, hackspetten som har pipande ungar i boet och inte heller de jättestora smörblommorna som säkert är något annat...och inte heller på mina myggbett! :-D

fredag 7 juni 2013

Nämen, har man sett på attan, en hatt!

Detta var sonens reaktion när jag stolt visade upp min nya mössa:

Får nog ta mig en stund och förklara skillnaden mellan hatt och mössa...Hursomhelst, jag är både stolt och nöjd! Egentligen skulle den stickats med en massa olika färger så att det blev gröna blad och röda och blå blommor med gul mitt och dessutom olika bakgrundsfärg. (Peerie flooers av Kate Davies) Men det blev liksom lite onödigt krångligt kände jag som nybörjare på flerfärgat och valde med hjälp av MiA havrefärgat  Fabel till  bakgrund och så Zaberball till blommor och blad.

När det var dags att ta ihop uppe på huvudet gjorde jag inte som i beskrivningen vilket jag ångrar lite nu men gjort är gjort! Hade jag gjort som jag bordt skulle det liksom blivit ränder in mot mitten i stället för prickar.. Fast det blev bra så här också.

Jag blockar på en boll som jag köpte på COOP, himla smidigt, den är precis lagom stor!
Barnen och jag är i stugan, i går satt vi ute och grillade och lekte sommar, det var härligt. Framåt kvällen tände vi i eldkorgen och så kunde vi sitta ute en stund till.

Idag ska jag rota fram gräsklipparen och trimmern och så ska jag plantera om en del plantor som jag tagit med hitut. I kväll är det pubafton hos grannen, vi tar nog en sväng dit!

måndag 3 juni 2013

Men hallå?!

Jag brukar sitta och titta på de  korta varven på mina köpta bomullsstrumpor och tänka på hur det liksom blir likadant när jag stickar hälar med korta varv.
 
(Ibland funderar jag lite på att skaffa mig ett liv, också...) Emellertid, idag trillade jag nästan av stolen när jag såg det här:

Vanliga korta varv först, sedan extra korta varv, därpå lite längre varv en bit för att sedan korta dem igen! Vad liknar det?! Va?! Hur gör man? Det är troligen genialt för passformen!
(Ja, blir man sådär upprörd för strumpesockens häl är det kanske ett tecken. På att man behöver se över sitt liv lite grand?!)

söndag 2 juni 2013

Störtstickning klar!

På onsdag ska en stolt student presentas med dessa så jag fick rappa på lite:

Jag måste lämna dem till dottern på måndag eller tisdag, men det funkar ju nu, blockar den ena sockan idag, den andra imorgon.
Garnet är Fabel, fantastiskt i sockor! Nyansen är Rosa dröm, tänk ett sådant namn! Fabel är bra, dottern har nog tvättat sina Fabelsockor ...40 gånger och inte så sällan i 60 grader och de håller formen. Inga slithål heller så det är nog helt enkelt ett väldigt bra sockgarn. Trevligt att sticka med också.
Men det är lite lätt vidrigt att sticka mot deadline; ska försöka undvika det, tror jag!
(Kan undra varför jag prioriterade att göra färdigt kollegans sockor först...hm...)

Ute i god tid!

Fler presentsockor klara!

Dessa ska överlämnas OM ETT ÅR!!! Det är vad jag kallar framförhållning!
De är jättestora men det är den blivande ägaren också, lång som en stång. Och passionerad raggsocksbärare. Talar lyriskt om att gå ut i skogen med rejäla raggsockor i gummistövlarna.
Dessa sockor är alltså par nummer två i stora sockprojektet; jag köpte grå och svart Jacob-ull samt vit ull med lite inblandad nylon och spann tunt, tunt. Sedan kabeltvinnade jag och stickade mig själv ett par provsockor som bara blir goare med varje tvätt och inte tycks slitas. Alls.

Jag bloggar inte så mycket nu, det är mycket annat i görningen; troligen flyttar vi igen. Det blev inte riktigt bra med vår nya lägenhet; lite för liten och lite för nära lekplatsen... Dock finns här en koltrast. Den sitter ofta här:

Och sjunger och sjunger!
Vi var duktiga igår, maken och jag; dammsög, tvättade, plickplockade och betalade räkningar och tusen till små saker, så idag känner vi oss ganska så lediga.
Gött, på ren Göteborgska!