fredag 30 september 2011

Disig dag och kväll

På mitt jobb fikar vi på fredagar med något extra som någon av oss tar med, idag var det äppelkaka. Bra dag! (Lånad bild!)
Sedan fick jag inte gjort fullt så mycket som jag trodde jag skulle få gjort, men har det någonsin hänt?

På eftermiddagen gick jag på after work stickning, Sip & Knit på Eva Paley Jag stannade bara en timme men det var veckas bästa timme, fast jag knappt fick stickat något för det är så mysigt att sticka tillsammans! Jag är SÅ på nästa gång!! Bra dag!

Sedan bjöd dottern med mig på teater och det var en fasansfull berättelse och så skickligt framför att jag förflyttades i både tid och rum. Det var premiär för Mirad och hans morMastuhuggsteatern och trots att det var en hemsk historia om ett utdraget hatande fanns det ändå hopp och en gnutta framtidstro. Gå och se!

När jag gick till spårvagnen i den disiga kvällen mötte jag en gammal arbetskamrat och det var trevligt att prata en liten stund. Så, ja, bra dag!

Imorgon ska jag upp med tuppen, arbeta intensivt en stund, kanske städa lite och sedan åka ut till landet där maken och sonen är. Det blir nog också en bra dag!

onsdag 28 september 2011

tisdag 27 september 2011

Denna dag, ett liv!

Som farbror Melker sa...
Jag tänker verkligen inte återuppleva alltihop genom att berätta om det men det har varit en springande och hoppande i saltgruvorna idag! Ojojoj!
Nu har jag emellertid fått sen middag (som jag gjorde själv!) och börjar så sakta känna mig som folk igen, vagt dra mig till minnes mitt namn...något med C tror jag att det är...
För trött för att orka vara trött, om man så säger.Tror inte ens jag ska sticka ikväll...

söndag 25 september 2011

Om att gå vilse och att hitta hem

När jag var liten var jag nog ganska så harig av mig och när familjen gick ut i skogen var jag alltid lite beredd på att vi aldrig skulle hitta hem igen. Då var det ändå så att pappa gick i täten och skogen vi gick i var ganska liten och vi höll oss till stigarna...
Och vi kom ju hem varje gång.
Förra året gick sonen och jag en vandringsled, gulmålade pinnar var tjugonde meter, men väldigt plötsligt och överraskande vällde mörkret in och vi fick tillkalla taxi. :-)
Så hem kom vi ju, trots allt.
Idag har vi gått ut och gått med en karta ur en turistbroschyr, ungefär lika bra som att ha filckalmanackans atlas med på en bilresa i Europa; allting finns med men nästan ingenting syns. Problem med upplösningen, om man så säger!

Vi hade problem med stövlar också. Sonens stövlar var kvar i stan så han fick ta mina och jag fick ta hans gamla som är för små för honom. Och egentligen för mig med. På så sätt fick vi båda något som gick att tränga på fötterna och vi fick båda skavsår, rättvist och bra.
Men trots allt var det en härlig promenad! Och vi kom hem.
Vi gick i området mellan Hyltenäs kulle och Torestorp. Allt enligt vår eminenta karta! På ett ställe var det tomteparad!Massor av tomtar av olika slag, några hängde i träden:Vi såg ett älgtorn deluxe:svampar på rad: och vi gick på ljuvliga stigar.Lite blött här och där också, så det var bra med stövlarna!

Jag har förstås stickat lite också, mest på spårvagnssockarna. Bestämde mig för förstärkt häl i korta varv men det är stört omöjligt att hålla styr på vilken maska som är lyft och vilken som är stickad. Fick lägga mig och vila en stund och sedan fick jag sitta med glasögon på och mumla "sticka, lyft, sticka, lyft" trots att jag normalt sett klarar svårare saker än det.
Funderar på att delta i Hemmets journals tävling om Sveriges finaste socka fast jag tror att vinnaren kommer att bli den som stickar något sött, som en giraffstrumpa eller så.
Jag fick med de gröna sockarna i hemspunnet hem, det var så skönt att kunna räsersticka lite...

Det blev en bra helg, men som alltid en liten smula för kort!

lördag 24 september 2011

Wassup?

Ja, nu var det ett tag sedan igen...mycket på arbetet, förstås, varför skriver jag det hela tiden? Fast det handlar inte bara om att prioritera, det ÄR periodvis mycket som måste vara gjort redan dagen innan, helst.

Så hände det lite plötsligt lite på lägenhetsfronten och fast vi varit runt halva stan och tittat verkar det nu som om vi kommer att flytta från uppgång A till C. Men osvuret är bäst, jag jublar inte förrän KONTRAKTET är påskrivet! :-)

Men stickar, det gör jag förstås!
På koftan:och lintröjan:och spårvagnssockorna:Ja, för det blir mest på spårvagnen jag stickar på dem.
Har råkat göra en uppfinning också. I tygpåsen som jag släpar stickningen fram och tillbaka i har jag en stadig pappkartong vilket skyddar både stickor och stickning väldigt bra! En stickningens attachéportfölj, om man så vill! :-)

Om en stund kommer den vi ska byta lägenhet med hit med papper som vi ska skriva på. Sedan åker vi till stugan för en lugn lördagskväll i brassken och en arbetsfri söndag, det ska bli så skönt!
Trevlig helg!

söndag 18 september 2011

Tunn, tunnare, tunnaste stilartråden!

Jag spinner toktunt...bara för att det går!Det blir inte jämnt men good enough!
Den lilla sländan har jag gjort själv av pandurojox och den snurrar så det viner! Himla kul detta, hinner inte blogga mer nu!

Plitt platt omöjligt!

Jag skulle arbeta igår och jag GJORDE det men det tog längre tid än väntat så jag har saker kvar och det är så seeeegt att komma igång!
Istället har jag pysslat om min slända som for lite illa igår. Nordstans golv är hårt så spetsen blev lite tillplattad och översta "skivan" skakade loss. Lite lim löste det problemet och några lätta tag med ett sandpapper fixade till spetsen.Kanske kunde ta några tag till...
Och så har jag hällt upp jord i en kruka för att rädda en planta från balkonglådan.
Och så har jag tömt diskmaskinen.
Och så har jag....men inget av det jag borde ha.

Tråden jag spann igår blev verkligen usel men vad gör väl det? Jag tänker i alla fall tvinna den och så har jag ett ganska exklusivt garn att binda upp växter med. :-)

I bakgrunden syns sonens förteckning över några böcker som han tog hand om igår, en del behövde lite lim, de med!
(Plitt platt...jag vet inte var det kommer ifrån och jag brukar inte säga det, det flöt upp precis nu som ett minne av min pappa som sa det då och då. Någon som vet?)

lördag 17 september 2011

Hemma igen...

efter äventyr på Nordstan.
Jag har inga bilder att visa för kameran blev kvar hemma men den som är nyfiken kan kika hos The Willow Fairy!Länk
Jag behöver inget skriva heller för hon beskriver det så bra! :-)
(Detta var ett väldigt effektivt sätt att blogga: bara länka till någon annans blogg! :-D )

Fast jag gör ett tillägg, ändå!
Det var roligt att träffa så många spinnare på en gång! Det var verkligen en "första gång" för mig! Och MiA gav mig en utmaning, lät mig prova på att spinna en silkes tråd från en "hankie" och det gick så där; bra först och sedan blev det så svårt...men jag fick med mig några hem och skam den som ger sig!Jag ska testa med min allra lättaste lilla slända, den liksom maken är på landet nu men väntas hem imorgon!

Nu ska jag, tråkigt nog, arbeta en stund (bäst att bestämma PRECIS 90 minuter!) och sedan fredagsmysa med sonen eftesom det inte blev något sådant igår!)
Så trevlig freda...öh...lördagkväll, allihop!

WWSIP idag!

Så, nu är gårdagens oktoberfest glömd, sländan är laddad och nu åker jag till Nordstan!Kanske vi ses? :-)

(Jag har övningsspunnit lite, det var ganska länge sedan jag höll på med sländan men efter en del inledande meningsskiljaktigheter är vi nu hyfsat överens, sländan och jag!)

söndag 11 september 2011

Tur och otur...

Jag har ett lite barnsligt förhållande till turen; någonstans innerst inne tror jag att det ska vara rättvist i livet så att om jag har lite otur en dag så har jag rätt att förvänta mig tur den nästa. Typ.
I fredags fick jag klart för mig att den lägenhet vi hoppats på inte kommer bli vår. Otur.
Fint väder när jag hälsade på mamma idag. Tur!
Bilens varningssystem blinkar elak triangel efter underbar strandpromenad. Otur.
Bilen gick att köra hela vägen hem till Göteborg. Tur!

Mamma hade i alla fall engagerat sig i bebismössestickning, det är ju försent för Värma liten men tyvärr finns det ju andra bebishuvuden som behöver mössor:Den understa är min fabrikation som låg kvar hos mamma som inspiration!

Jag har påbörjat lin-T-shirten och hade lite oflyt i början men nu har det tagit sig:

Mjukaste halsduken i Viking alpaca är klar, underbar men kort! :-)

Spunnet har jag inte gjort så mycket men en spinnrock kan användas till fler saker, strumptorkställ, tex!
Nu har vi tagit nya tag med lägenhetsletandet och skla strax strosa iväg i det härliga vädret för att titta på en möjlig byteslägenhet!

söndag 4 september 2011

Svampår i år?

Ja, då tänker jag inte på kantareller utan det här:Närbild på solitär:Det ser helt tokigt ut, har aldrig sett maken!
Kanske måste även skogen ha vårt stöd, jag ska börja klicka för skogen!
Sonen och jag försökte färga med dessa svampar och det luktade svampigt och gott men blev inte mycket färg, milt kolabrunt, typ.
Jag gick ensam lång promenad igår, 6500 steg enligt iPoden och idag gick sonen och jag 8500 steg. Det var Naturens dag med liten poängpromenad och annat trevligt.
Jag har stickat färdigt muddarna i Lappland så nu väntar jag på möss-och mudd-väder! Jag har stickat några varv på Vernal-sjalen och några varv på bebiskofta till Stickhjälpen men det har liksom inte blivit så mycket fotat, kamerans batteri ville inte helt plötsligt!
jag hann i alla fall ta kort på sommarens sista bukett: